Fillimi / Lajmet / Bekim Jashari: Serbia duhet të hap arkivat pasi ka qenë okupatore, Kosova nuk ka arkiva për të hapur
Bekim Jashari

Bekim Jashari: Serbia duhet të hap arkivat pasi ka qenë okupatore, Kosova nuk ka arkiva për të hapur

Kryetari i Skenderajt, dhe anëtari i familjes Jashari nga Prekazi, Bekim Jashari ka thënë se Kosova nuk ka arkiva për ti hap, dhe se Serbia duhet të hap arkivat pasi ka qenë okupatori ynë. Tutje Jashari tha se bashkësia ndërkombëtare duhet ti adresohet Serbisë për hapjen e arkivave ndaj shqiptarëve se çfarë kanë bërë dhe planet që i kanë pas për një shekull të tërë. Në fund ai ka thënë se kur e ka marrë mandatin si kryetar i Skenderajt në objektin e Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, ka gjetur vetëm fotografi të ushtarëve. “Nuk di çka mund të hapim. Unë e kam gjetur shtabin e UÇK-së në Likovc të lënë në harresë, një rrëmujë e tërë, që e kemi rinovuar përmes agjencionit për memoriale. Ka vetëm fotografi të ushtarëve nuk kam parë diçka tjetër”, tha Jashari.

Kontrolloni gjithashtu

Dy deputetët e Vetëvendosjes, Fitore Pacolli e Haki Abazi kundërshtohen në mbledhjen e Komisioni për Punë të Jashtme

Dy deputetët e Vetëvendosjes, Fitore Pacolli e Haki Abazi kundërshtohen në mbledhjen e Komisioni për Punë të Jashtme

Në takimin e sotëm të Komisionit për Punë të Jashtme, deputeti i PDK-së, Xhavit Haliti ...