Britania e Madhe: Kosova e Serbia duhet të jenë të përfshira në mënyrë konstruktive në dialogun e ndërmjetësuar nga BE-ja

Sigurimi i pavarësisë dhe sovranitetit të Kosovës ishte tema e diskutuar në seancën e fundit të Këshillit të Sigurimit të OKB-së, me përfaqësuesin e Britanisë së Madhe që shprehu mbështetjen e vendit të tij për këto qëllime afatgjata. Britania e Madhe është në anën e qeverisë së Kosovës për të forcuar zbatimin e ligjit, veçanërisht për pronat që nga viti 2016 në Deçan. Në lidhje me formimin e Asociacionit të Komunave me shumicë serbe, përfaqësuesi britanik tha se dyja vendet duhet të angazhohen për këtë proces. Kosova dhe Serbia duhet të jenë të përfshira në mënyrë konstruktive në dialogun e lehtësuar nga BE-ja, duke theksuar se mungesa e një marrëveshjeje gjithëpërfshirëse për normalizimin e raporteve midis tyre ka implikime negative për rajonin. Në përfundim, përfaqësuesi britanik në OKB vuri në dukje edhe çështjen e dinarit, duke thënë se kjo çështje duhet të marrë zgjidhje në kontekstin e dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj

Ramush Haradinaj: Mospërfshirja e Kosovës në votimin e Këshillit të Ministrave, një dështim i madh

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka kritikuar ashpër kryeministrim Albin Kurti lidhur me mospërfshirjen e …