Uncategorized

Bunkeri i Radios Kosova e Lirë në Pallanik

Këtu në Majën e Malit Pallanik, në Drenicë, ndodhet një vlerë e veçantë e luftës, një Studio-Bunker nga ku janë përhapur lajmet e Radios-Kosova e Lirë, në prill, maj, qershor të vitit 1999. Asnjë Qeveri e pas luftës nuk ka pranuar ta marrë në mbrojtje institucionale, këtë vlerë fizike të …

Më shumë...

Adem Shaban Jashari (28.11.1955 – 7.3.1998)

Adem Jashari

Kolosët si Adem Jashari lindin rrallë. Megjithatë, ata dalin në përfaqe në kohë dhe në rrethana të caktuara, si Hektori në kohën antike, Spartaku në Romën e lashtë, Simon Bolivari në shekullin e 19-të, apo Çe Guevara në shekullin e 20-të. Adem Jashari i tejkalon përmasat e heroit kombëtar, meqë …

Më shumë...