Milorad Dodik

Dragan Bursaq: Dodik thotë se “Boshnjakët kanë planifikuar vetë gjenocidin, me qëllim që Amerika t’ i bombardojë serbët!

“Boshnjakët kanë planifikuar vetë gjenocidin, me qëllim që që Amerika t’ i bombardojë serbët”, ka thënë, kryetari i Republikës Serbe të  Bosnjës, Milorad Dodik në një seancë të veçantë të Kuvendit Popullor të Republikës së serbe në Raportin e Komisionit për Srebrenicën. Kuptohet se vetë kjo deklaratë është monstruoze dhe skandaloze. Ajo ka të bëjë me nihilizmin njerëzor që thyen të gjitha kufijtë e sensit të përbashkët. Por kjo nuk është më e keqja. Më e keqja është se Dodik dhe falangat e  tyre politike dhe e gjithë opozita në Republikën e serbe bien dakord në një gjë: Raporti i Komisionit është shpallur i pavlefshëm, dhe për këtë arsye, zërat e  opozitës mohuar gjenocidin.

Dikush do të thotë se kjo  është e tmerrshme, por në fakt është krejtësisht e përligjëshme. Sepse kujt do t’ i ankohen  të mbijetuarit për  familjet që janë vrarë në  gjenocidin e  Srebrenicës? BE-së? Përfaqësuesit të Lartë të Kombet e Bashkuara? Shtetit të Bosnjës dhe Hercegovinës? Mos u bëni qesharakë!.

Nuk ka asnjë ligj që ndalon mohimin e krimeve dhe gjenocidit, ajo është mjaft e logjikshme, sesa politika e çmendur e Dodikut për të përdorur konstrukte të tilla si “plan autogenocid i boshnjakëve,  ose mohimin e plotë të së njëjtës, vetëm  për të fituar zgjedhjet.

Mos u mashtroni. Një pjesë e madhe e popullsisë serbe në njësinë “Republika Srpska” mohon me qëllim gjenocidin. Pse është kështu? Në radhë të parë është anemia e bashkësisë ndërkombëtare, lufta propaganda e  Partisë Demokratike Serbe e pas luftës (SDS) dhe Aleanca e kësaj  të fundit me Social Demokratët e  Pavarur (SNSD) fitoi me e Radio Televizionit të Republikës së serbe (RTRS)? Mungesa e Ligjit …?

Nga të gjitha këto, ne kemi vetëm një situatë në të cilën mohuesi më i fuqishëm i genocidit është pothuajse me siguri duke marrë zgjedhjet në tetor. Dhe kjo është Milorad Dodik. Dhe për t’u kuptuar, Dodik nuk punon me ndonjë lloj nervozizmi. Jo… ( Al Xhazira)

Kontrolloni gjithashtu

Refik Hasani

Refik HASANI: Marrëveshja e Konçulit

Marrëveshja e Konçulit (20 maj 2001-20 maj 2024) Më datën 20 maj 2001, pas një …