leoni

Pjer Mirel, paralajmëron se skenari i shkëmbimit të territoreve bart rreziqe sigurie për Maqedoninë dhe rajonin

Pjer Mirel, paralajmëron se skenari i shkëmbimit të territoreve bart rreziqe sigurie për Maqedoninë dhe rajonin

Ish-sekretari i përgjithshëm i drejtorisë për zgjerim në Komisionin evropian, Pjer Mirel, shpreh shqetësim të madh për shkak të deklaratave për ndarje të Kosovës dhe paralajmëron se skenari i tillë bartë rreziqe sigurie për Maqedoninë dhe rajonin. Ai shprehet  i habitur nga mos reagimi Komisionit evropian pas deklaratave të Thaçit dhe Vuçiqit dhe konsideron se Brukseli duhet të paralajmërojë për rreziqet të cilat i bartë ndarja e mundshme e Kosovës. “Menjëherë mendohet në Republikën Serbe”, por edhe komunitetin shqiptar në Maqedoni, pastaj kantonet kroate në Bosnjë të cilat mund të thonë se dëshirojnë me Kroacinë. Por, kjo shkon edhe më larg: hungarezët në Sllovaki, mund të paramendojmë se edhe Rusia në Transistri do ta merrte këtë për shembull”, thotë Mirel.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Miroslav Lajçak: Gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor janë në procese të ndryshme të pranimit në BE

Emisari i BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, ka marrë pjesë aktive në Konferencën e …