vipa
vala – old
driloni com
Fillimi / Lajmet / Ekspertë nga Universiteti i Linkopingut të Suedisë trajnojnë stafin e Klinikës së Kirurgjisë së Fëmijëve
Ekspertë nga Universiteti i Linkopingut të Suedisë trajnojnë stafin e Klinikës së Kirurgjisë së Fëmijëve

Ekspertë nga Universiteti i Linkopingut të Suedisë trajnojnë stafin e Klinikës së Kirurgjisë së Fëmijëve

Klinika e Kirurgjisë Pediatrike njofton se ekspertë nga Suedia kanë trajnuar stafin e Klinikës së Kirurgjisë në QKU. “Ekspertët nga Universiteti i Linkopingut  nga Suedia,  Prof. Dr. Sven Mattson, Prof. Dr. Anders Spanberg,Prof. Dr. PederDrott, së bashku me ekipin vendor të urodinamikës nga Klinika e Kirurgjisë së Fëmijëve kanë mbajtur punëtorinë praktike  me kontrolle dhe vizita  me pacientë. Gjatë kësaj jave kanë vizituar dhe trajtuar 50 fëmijë me çrregullime të fshikëzës urinare”, thuhet në komunikatë. Sipas njoftimit janë realizuar ekzaminime urodinamike të nivelit të par dhe ekzaminime cistometrike, trajtime uroterapiste, cistoskopi dhe trajtime endoskopike të refluksitveziko-ureteral Janë ekzaminuar edh shume fëmijë tjerë me anomali kongjenitale të traktit urinar.

“Bashkëpunimi me ekipin suedez nga Linkshoping do të vazhdojë edhe vitin e ardhshëm me synim që të fillohet edhe një projekt i ri bashkëpunimi në fushën e kujdesit emergjent dhe intenziv në pediatri,  përgatitje këto për funksionalizimin e Spitali të Fëmijëve që pritet të ndërtohet brenda dy vitesh si donacion nga Emiratet e Bashkuara Arabe”, thuhet në njoftim. Ekipin mjekësor nga klinikat e QKUK-së e përbënin: Dr. sc. Sadik Llullaku, Prof. Dr. Nexhmi Hyseni, Dr. mr.sc. Gani Çeku, infermieret,  Safete Shala, Myrvete Sopi, Burbuqe Berisha dhe Antigona Gashi, nga Klinika e Pediatrisë Dr. Valbona Stavileci, nga Klinika e Urologjisë,  Dr. Destan Kryeziu, infermierët Trëndelinë Pllana dhe Arsim Menxhiqi.

Kontrolloni gjithashtu

DW: Në prag të vazhdimit të dialogut Kosovë-Serbi, presidentët e dy vendeve mbajnë qëndrime të kundërta

DW: Në prag të vazhdimit të dialogut Kosovë-Serbi, presidentët e dy vendeve mbajnë qëndrime të kundërta

Dojçe Welle i ka kushtuar një artikull dialogut i cili do të zhvillohet të dielën ...