vipa
driloni com
vala – old
Fillimi / Lajmet / Prokurorët dhe gjyqtarët e serb refuzojnë dekretimin nga Kryetari i Republikës së Kosovës Hashim Thaçi
Kryetari Thaçi udhëton drejt Hagës ku dhe do të mbajë një ligjëratë si dhe do të takojë zyrtarë të lartë holandez

Prokurorët dhe gjyqtarët e serb refuzojnë dekretimin nga Kryetari i Republikës së Kosovës Hashim Thaçi

Prokurorët dhe gjyqtarët serbë nga veriu nuk kanë shkuar sot të kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi, për t’u dekretuar. Lidhur me ketë rast, Zyra e Kryetarit ka lëshuar një deklaratë për medie, në të cilën ka bërë me dije se ishte e gatshme të presë ardhjen 42 gjyqtarëve dhe 14 prokurorëve nga komunitetet joshumicë në Republikën e Kosovës, të cilët, pas dekretimit nga presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, do të duhej t’i bashkohen sistemit gjyqësor dhe atij prokurorial të Republikës së Kosovës.

“Sot, dekretimi i gjyqtarëve dhe prokurorëve nga komunitetet joshumicë nuk ndodhi për shkakun që kandidatët për gjyqtarë dhe prokurorë, nuk erdhën për dekretim. Ata nuk erdhën ngaqë u penguan nga Republika e Serbisë, me qëllimin e vetëm që të mos lejojë integrimin e tyre në sistemin gjyqësor dhe prokurorial të Kosovës”, është thënë ndër të tjera në deklaratën e Presidencës.

 

Kontrolloni gjithashtu

DW: Në prag të vazhdimit të dialogut Kosovë-Serbi, presidentët e dy vendeve mbajnë qëndrime të kundërta

DW: Në prag të vazhdimit të dialogut Kosovë-Serbi, presidentët e dy vendeve mbajnë qëndrime të kundërta

Dojçe Welle i ka kushtuar një artikull dialogut i cili do të zhvillohet të dielën ...