Emanuele Giaufret: “Është e rëndësishme të vazhdojmë dialogun, të shkojmë drejt normalizimit të marrëdhënieve

Emanuele Giaufret: “Është e rëndësishme të vazhdojmë dialogun, të shkojmë drejt normalizimit të marrëdhënieve

Shefi i delegacionit të Bashkimit Evropian në Serbi, z. Emanuele Giaufret, ka thënë se Kosova dhe Serbia do të vendosin se cilët janë elementët e saktë të normalizimit të marrëdhënieve në mes tyre, dhe se dialogu duhet të vazhdojë. “Është e rëndësishme të vazhdojmë dialogun, të shkojmë drejt normalizimit të marrëdhënieve. Të dyja palët do të vendosin se cilët janë elementët e saktë të normalizimit. Dhe hap pas hapi do të arrijmë një jetë më të mirë për njerëzit që jetojnë atje”, ka thënë Shefi i delegacionit të Bashkimit Evropian në Serbi, z. Emanuele Giaufret. Po ashtu ka folur edhe për procesin integrues të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian duke u kujtuar se ende kanë shumë punë deri në integrimin e tyre në BE.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri

Besnik Tahiri: AAK-ja e shqetësuar me qasjen injoruese të BE-së ndaj Kosovës e trajtimin joserioz të kërkesës për lëvizje të lirë

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri ka folur për çështjen e mos liberalizimit …