driloni com
vipa
Fillimi / Lajmet / Emërtimi, “Kosova Lindore” u pengon serbëve dhe vasalëve shqiptarë
Përfaqësuesit e Preshevës, Bujanocit e Medvegjës kërkojnë të përfshihen në dialogun mes Kosovës e Serbisë

Emërtimi, “Kosova Lindore” u pengon serbëve dhe vasalëve shqiptarë

Mediat serbe i kanë kushtuar vëmendje deklaratave të djeshme të zyrtarëve të Kosovës gjatë përurimit të autostradës Prishtinë – Gjilan – Dheu i Bardhë, Ato janë ankuar që në këtë aktivitet për gazetarët serbë ka munguar përkthimi, ndërkohë që i kanë vënë theks deklaratave ku zyrtarët Preshevën e kanë quajtur Kosovë Lindore. Dy zyrtarët, Lutfi Haziri dhe Pal Lekaj e kanë përdorur sintagmën “Kosova Lindore”, por sipas medieve në gjuhën serbe këtë e ka bërë edhe Ramush Haradinaj. Është paradoksal fakti se partitë politike në këtë pjesë të Kosovës, kanë në përdorim emërtimin serb, “ Presevska  Dolina”, që të të thotë “Lugina e Preshevës”, e cila gjeografikisht nuk përfshin disa nga fshatrat e Bujanocit dhe përjashton tërësisht komunën shqiptare të Medvegjes, nga ku pjesa dërrmuese e shqiptarëve janë dëbuar dhunshëm, ose kanë ikur nga frika e ushtrisë e Policisë serbe para gjatë dhe pas luftës së UÇK-së dhe UÇPMB-së. Ruajtja e këtij togfjalëshi në Radion-Kosova e Lirë shpeshherë ka nxitur reagime të disa portaleve rajonale, në gjuhën shqipe. Asnjë nga këto portale nuk ka pranuar ta botojë shkrimin, “Emërtimi serb, Lugina e Preshevës,  (Presevska Dolina) përjashton Kosovën Lindore”.

Kontrolloni gjithashtu

Kuvendi i Kosovës do të mblidhet sot për t'i shqyrtuar pikat e papërfunduara nga shtatë seancat e lëna në gjysmë

Kuvendi i Kosovës do të mblidhet sot për t’i shqyrtuar pikat e papërfunduara nga shtatë seancat e lëna në gjysmë

Kuvendi i Kosovës do të mblidhet sot për të mbajtur seancat e lëna në gjysmë, ...