Eliot Engel: Qeveria e Serbisë duhet ta kuptojë se Kosova është shtet i pavarur dhe se e tillë do të mbetet

Engel dënon ndalimin e hyrjes së ish-kryetares Jahjaga në Serbi

Eliot Engel anëtar i rangut të Komitetit të Dhomës së Punëve të Jashtme, dënoi të premten veprimin e autoriteteve serbe për ndalimin e ish-kryetares së Kosovës Atifete Jahjaga ndërsa po përpiqej të hyjë në Serbi. Jahjaga planifikoi të vizitojë Serbinë për të folur për përdorimin e përdhunimit si armë gjatë luftës së Kosovës në vitin 1999. Engel i shkroi shefes së diplomacisë evropiane Federica Mogherini lidhur me këtë çështje, duke argumentuar se mos gatishmëria e Serbisë për t’u përballur me krimet e saj të mëparshme është arsye për të ngadalësuar procesin e anëtarësimit në BE. “Për një vend ballkanik – Serbia, jo më pak – për të shmangur diskutimin dhe pranimin e përgjegjësisë për krimet në kohën e luftës paraqet një problem shumë serioz. Nëse nuk adresohet, kjo mund të rezultojë në përsëritjen e sjelljes së kaluar. Sinqerisht, Beogradi thjesht nuk është i gatshëm të bashkohet me komunitetin e demokracive të BE-së nëse nuk e pranon plotësisht të kaluarën dhe nëse nuk ka përgjegjësi për krimet e luftës “, ka thënë Engel. Ndryshe, Qeveria e Serbisë bllokoi ish-presidenten e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga, që të hyjë në vend për të marrë pjesë dhe për të folur në një konferencë të hartuar për të nxitur pajtimin mes dy kombeve.

Kontrolloni gjithashtu

Shaip Kamberi

Shaip Kamberi nuk ka arritur të fitojë mandatin e deputetit në Kuvendin e Serbisë pas rivotimit që u bë në Tërnoc

Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës ka marrë vetëm 598 vota, ndërkaq Kamberit i duheshin së …