Federata e Rusisë ka njoftuar aneksimin zyrtar të rajoneve të Ukrainës: Kherson, Zaporozhia, Donetsk dhe Luhansk

Kryetari i Rusisë, Vladimir Putin, ka deklaruar se Rusia tashmë  ka katër rajone të reja duke njoftuar aneksimin zyrtar të rajoneve Kherson, Zaporozhia, Donetsk dhe Luhansk, të Ukrainës. Putini ka thënë se aneksimi i këtyre katër rajoneve është vullneti i miliona njerëzve dhe është e drejtë e tyre integrale, sikur shkuan edhe  në kartën e OKB-së. Rezultatet dihen shumë mirë. Jam i sigurt se Kuvendi Federal do të përkrahë katër regjionet e reja të Federatës Ruse, sepse ky është vullneti i miliona njerëzve, ka thënë, Vladimir Putin, i cili gjatë fjalës së tij është përcjellë me duartrokitje në hollin e Kremlinit, raporton “Guardian”. Putin, mes tjerash  ka deklaruar se banorët e  Donbasit kanë qenë viktima të sulmeve terroriste çnjerëzore të kryera nga regjimi i Kievit.

Kontrolloni gjithashtu

Rama

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, po qëndron për një vizitë zyrtare, në Azerbajxhan

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, në kuadër të vizitës në Azerjbajxhan,  u takua  me kryetarin …