Pagat më të larta të vendit do t’ i ketë treshja: Vjosa Osmani, Albin Kurti dhe Glauk Konjufca më të ulëtat, shërbyesit civilë

GAP: Qeveria ka ndarë më shumë mjete për komunat e udhëhequra nga Vetëvendosje

Instituti GAP ka konstatuar se ashtu sikur vitet tjera, Qeveria Kurti edhe këtë vit më shumë mjete ka ndarë për komunat e udhëhequra nga partia Vetëvendosje. Në raportin e këtij instituti thuhet se “se ngjashëm me vitin e kaluar, edhe këtë vit, qeveria ka ndarë më shumë mjete për komunat e udhëhequra nga Vetëvendosje (VV) ku mbi gjysma e kësaj shume (59.5% apo 13 milionë euro) janë orientuar në katër komunat e udhëhequra nga VV (Gjilan, Kamenicë, Podujevë dhe Shtime). Këto komuna përbëjnë 14.5 për qind të sipërfaqes në Kosovë dhe 11.6 për qind të popullsisë. Në këtë Raport më tutje thuhet se nga gjithsej 859 milionë e 200 mijë euro, sa janë planifikuar për shpenzime kapitale për vitin 2024, rreth 83 për qind janë vazhdim i projekteve të mëhershme dhe 17 për qind janë planifikuar për projekte të reja kapitale.

Kontrolloni gjithashtu

29 vjet nga bashkimi i Gjermanisë që kishte synim që dy pjesët e vendit të jenë të zhvilluara në të njëjtën masë

Qeveria gjermane ka mohuar në mënyrë kategorike pretendimet e Kremlinit se Berlini po planifikon luftë me Rusinë

Qeveria e Gjermanisë  ka hedhur poshtë pretendimet e Kremlinit se Berlini po planifikon luftë me …