Guterres: Besueshmëria e Këshillit të Sigurimit është dëmtuar pas vetos të armëpushmit nga e ShBA-së

Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës së Komebeve të Bashkuara, Antonio Guterres ka thënë se mos votimi i rezolutës për ndaljen e luftimeve në Gaza, nga ana e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ka dëmtuar autoritetin e këpsaj organizate më të madhe ndërkombëtare. Gjatë fjalës në Doha të Katarit, ai shtoi më tutje se nuk do të heqë dorë nga thirrjet e tij për një armëpushim humanitar, raporton SkyNews. Shtetet e Bashkuara të Amerikës vendosën veton ndaj rezolutës së mbështetur nga pothuajse të gjithë anëtarët e tjerë të Këshillit të Sigurimit dhe dhjetëra vende të tjera që kërkonin një armëpushim të menjëhershëm humanitar në Gaza.

Kontrolloni gjithashtu

Alicia Kearns: Bashkimi Evropian është joproduktiv për de-përshkallëzimin e situatës në veri, duke inkurajuar Beogradin

Kearns: Të mos lejojmë akterët armiqësorë ta rindezin konfliktin në Kosovë

Deputetja e Britanisë së Madhe, Alicia Kearns ka bërë thirrje që të mos lejohet rindezja …