leoni

Gjuriq

Gjuriq: Universiteti në Mitrovicë, në kompetencat e Beogradit

Drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq, ka deklaruar se Universiteti paralel i Prishtinës me seli në Mitrovicë, përbën një nga shtyllat e mbetjes së serbëve në Kosovë. Ai citohet të ketë thënë se për fatin e këtij universiteti “me përkrahje të Serbisë do të vendos vetëm bashkësia akademike, profesorët e studentët dhe ata që e përbëjnë këtë universitet”. Duke folur për komisionin e themeluar nga Qeveria e Kosovës që do të merret me këtë universitet, Gjuriq ka thënë se Prishtina nuk duhet të merret me çështje që nuk janë në kompetencën e saj. “Ky universitet është plotësisht në kompetencë të Republikës së Serbisë dhe do të mbetet në kompetencë të Republikës së Serbisë”, ka theksuar Gjuriq.

Kontrolloni gjithashtu

OVL-UÇK

Më 12 prill të vitit 1999 në frontet e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kanë rënë dëshmorët:

Më 12 prill të vitit  1999  në frontet e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës …