vala – old
vipa
driloni com
Fillimi / Lajmet / Haradinaj: Kosova si partnere e NATO-s e meriton ta ketë Ushtrinë e saj

Haradinaj: Kosova si partnere e NATO-s e meriton ta ketë Ushtrinë e saj

Kryeministri i Kosovës, Ramush  Haradinaj në fjalën e tij gjatë  konferencës së NATO-s ka thënë se Kosova si partneritete e kësaj organizate e meriton ta ketë Ushtrinë e saj. Kësisoj, ajo do të mund ta ndihmonte NATO-n në procesin e saj drejt sigurisë rajonale. “Kosova e meriton të anëtarësohet në këtë aleancë Ne e duam NATO-n të qëndrojë në Kosovë. Po bëjmë të gjitha përpjekjet për të themeluar Forcat e Armatosura dhe  besojmë se deri në 2020 ta përmbyllim anëtarësimin në NATO, të cilën e shohim  si faktor të posaçëm të stabilitetit rajonal, sidomos në luftimin e radikalizmit, e shohim si ndihmesë për Kosovën që Kosova të ndalojë se absorbuari siguri dhe t`i ofrohet ta ndihmojë sigurinë. FAK-u do e ndihmonte këtë proces dhe sigurin gjithë qytetarët në Kosovë”, ka thënë Haradinaj.

Kontrolloni gjithashtu

EULEX-i pjesë operative dhe ekzekutive e Gjykatës Speciale kundër UÇK-së

EULEX-i pjesë operative dhe ekzekutive e Gjykatës Speciale kundër UÇK-së

Edhe pas reduktimit të stafit dhe pozitës në Kosovë, misioni antishqiptar i BE-së në Kosovë, ...