driloni com
vala – old
vipa
Fillimi / Lajmet / Hoxhaj: Bosnja nuk ka politikë të jashtme të pavarur, ajo është direkt e varur nga Beogradi
Zëvendëskryeministri i vendit, Enver Hoxhaj kërkon platformë për dialogun në Kuvend të Kosovës

Hoxhaj: Bosnja nuk ka politikë të jashtme të pavarur, ajo është direkt e varur nga Beogradi

Zëvendës-kryeministri i  Kosovës, Enver Hoxhaj, ka thënë se duke mos e ftuar Kosovën në takimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor, Bosnja po promovon vlera anti-Evropiane dhe politikë përjashtuese e cila e dëmton bashkëpunimin rajonal. Madje, Hoxhaj e ka quajtur këtë sjellje të Bosnjës dëshmi se Bosnja nuk ka politikë të jashtme të pavarur, por që kjo është direkt e varur nga Beogradi.  Hoxhaj ka mirëpritur edhe reagimin e Ministrit të Punëve të Jashtme të Shqipërisë, Ditmir Bushati, dhe zëvendëskryeministrit të Maqedonisë, Bujar Osmani, të cilët me të marrë vesh që nuk ka ftesë për Kosovën, kanë anuluar pjesëmarrjen në këtë takim.

Kontrolloni gjithashtu

DW: Në prag të vazhdimit të dialogut Kosovë-Serbi, presidentët e dy vendeve mbajnë qëndrime të kundërta

DW: Në prag të vazhdimit të dialogut Kosovë-Serbi, presidentët e dy vendeve mbajnë qëndrime të kundërta

Dojçe Welle i ka kushtuar një artikull dialogut i cili do të zhvillohet të dielën ...