Fillimi / Lajmet / Ilir Alimehmeti: Kushdo që e ka kaluar çdo virus nuk ka pasur nevojë për vaksinë, pasi vaksinimi nuk u ofron më shumë mbrojtje

Ilir Alimehmeti: Kushdo që e ka kaluar çdo virus nuk ka pasur nevojë për vaksinë, pasi vaksinimi nuk u ofron më shumë mbrojtje

Mjeku, Ilir Alimehmeti,  thotë se të vetmit që duhet të bëjnë vaksinën edhe pse kanë kaluar COVID-19 janë të moshuarit dhe të sëmurët rëndë. Sipas tij, këto kategori nuk arrijnë dot të kenë përgjigje imunitare, ndërkohë për të rinjtë thotë ai s’ka arsye.

: Çfarë dimë ne për një virusi? Kushdo që e ka kaluar çdo virus nuk ka pasur nevojë për vaksinë, apo vaksinimi nuk u ofron më shumë mbrojtje. Nëse ky është i pari në histori dakord, por nuk është i fundit.

Ku është SarsCov-2, që do të thotë se ka pasur SarsCov-1. Personat që e kanë kaluar SarsCov-1, janë ende imunë, kujtoj s’ka pasur vaksinë për atë.

Kalojmë tek SarsCov-2, ju sfidoj të gjeni një vend për statistika për riinfektimet. Ka riinfektime. Të shohim ku ka statistikë për këtë. Studimi më i madh është bërë në mars nga Izraeli, është lider i vaksinimit, ka vetëm një vaksinë. Studioi të gjithë popullatën mbi 16 vjeç. Në rezultatet e tyre, nxori se ngrihet pikëpyetja për vaksinimin e personave të riinfektuar. Tashmë ka dalë një tjetër studim. Përfundimi është, imuniteti natyror zgjat shumë më shumë se vaksinimi.

Kontrolloni gjithashtu

Shtatë raste të reja me virusion korona, një rast i vdekjes dhe 199 qytetarë janë shëruar gjatë 24 orëve

Sot nuk u shënua një rast i vdekjes nga virusi korona, janë paraqitur 20 raste të reja, janë shëruar 31 të infektuar

Ministria e Shëndetësisë, duke u mbështetur në të dhënat zyrtare të Institutit të Shëndetësisë Publike  ...