KEK
Fillimi / Lajmet / Isa Mustafa: Avokati i Popullit në vend që t’ia procedojë lëndën Gjykatës Kushtetuese, e ka shndërruar institucionin, në Gjykatë
Isa Mustafa

Isa Mustafa: Avokati i Popullit në vend që t’ia procedojë lëndën Gjykatës Kushtetuese, e ka shndërruar institucionin, në Gjykatë

Kanë kaluar pak ditë që nga momenti kur Avokati i Popullit zyrtarisht njoftoi se ka refuzuar kërkesën e paraqitur nga ish-kryetarja e Komisionit Qendror Zgjedhor Valdete Daka për dërgimin e ankesës së saj në Gjykatën Kushtetuese. Refuzimi i dërgimit të ankesës për shkarkimin e saj, sipas Avokatit të Popullit u mor pas vlerësimit se çështja e ngritur nga Daka nuk ka ofruar dëshmi se ka shteruar, apo që së paku ka përdorur mjetet e nevojshme juridike kundër vendimit të Presidentes, Vjosa Osmani.  Lidhur me “mosgatishmërinë” e Lidhjes Demokratike të Kosovës që të merret me këtë çështje, ka folur edhe  ish kryetari i kësaj partie, Isa Mustafa, i cili   ka deklaruar se kjo është e kundërta e asaj që parasheh Kushtetuta e Kosovës. Avokati i Popullit në vend që t’ia procedojë lëndën Gjykatës Kushtetuese, i dha vetes autoritet vendimmarrës, duke e shndërruar institucionin, në Gjykatë. E vlerësoj të paarsyeshme që deputetët dhe Avokati i Popullit të mos i adresohen Gjykatës Kushtetuese për shkarkimin, arbitrar të zonjës Valdete Daka nga drejtimi i KQZ-së, ka thënë Isa Mustafa.

Kontrolloni gjithashtu

Liderët nga vendet e rajonit dhe zyrtarë të lartë të BE-së , kanë shprehur solidaritetin e tyre me Maqedoninë e Veriut

Janë mësuar disa shkaqet dhe vendi ku nisi në fillim zjarri në autobusin që u përflak më 23 nëntor në Bullgari

Janë mësuar shkaqet dhe vendi ku nisi në fillim zjarri në autobusin që u përflak ...