vala – old
driloni com
vipa
Fillimi / Lajmet / Ivan Krastev: Rusia, Kina dhe Turqia mund të krijojnë trazira në rajonin e Ballkanit
Ivan Krastev: Rusia, Kina dhe Turqia mund të krijojnë trazira në rajonin e Ballkanit

Ivan Krastev: Rusia, Kina dhe Turqia mund të krijojnë trazira në rajonin e Ballkanit

Ivan Krastev, drejtori i Qendrës Liberale të Strategjive në Sofje të Bullgarisë nis analizën e tij për “The Guardian”, ku paralajmëron për rrezikun që i kanoset Bashkimit Europian nga Ballkani nëse nuk vepron shpejt. Premtimi i dhënë për anëtarësim për vendet e rajonit është i mirëpritur, vijon ai, por Rusia, Kina dhe Turqia mund të krijojnë trazira nëse ky premtim mbetet vetëm në letër. Bashkimi Europian është i papërgatitur që të përshtatet në një botë ku është rikthyer gjeopolitika, ku qeveritë, ashtu edhe një pjesë e madhe e publikut, janë më shumë të shqetësuara për kufijtë e territoret dhe suksesin e masin më shumë me krenarinë kombëtare, sesa rritjen ekonomike dhe të mirëqenies.

 

 

Kontrolloni gjithashtu

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë shpreh shqetësim për menaxhimin parasë publike në Kosovë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë shpreh shqetësim për menaxhimin parasë publike në Kosovë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë shprehu shqetësim për menaxhimin e parasë publike në Kosovë, veçanërisht ...