Jelena Ponomarjeva: Perëndimi të gjithë i frikëson me Serbinë e madhe por vetë po e krijon Shqipërinë e madhe

Jelena Ponomarjeva: Perëndimi të gjithë i frikëson me Serbinë e madhe por vetë po e krijon Shqipërinë e madhe

Historiania, publicistja dhe profesoresha e Universitetit Shtetëror të Moskës për marrëdhënie ndërkombëtare Jelena Ponomarjeva ka thënë se Perëndimi të gjithë i frikëson me Serbinë e madhe e në realitet po e krijon Shqipërinë e madhe, bën të ditur gazeta Blic e Beogradit. Duke vepruar në këtë mënyrë Perëndimi, sipas saj  po i rrezikon interesat e popullatës serbe dhe të popujve ortodoksë. Ajo ka thënë se Shqipëria e madhe i nevojitet Perëndimit, sidomos Amerikës dhe kompanive transnacionale, por  ajo u duhet edhe shteteve arabe dhe Turqisë pasi që faktori islam po bëhet dominues në Ballkan.

Kontrolloni gjithashtu

Daniel Fried: Uashingtoni ka të drejtë të zemërohet me qeverinë-Kurti, pasi kjo është thyerja më e madhe në raportet e saj me Kosovën

Ish-ndihmës Sekretari amerikan i Shtetit, Daniel Fried, thotë se situata e krijuar në veri të …