KEK
Fillimi / Lajmet / Jorn Rohde: Procedurat parazgjedhore, përfshirë certifikimin e kandidatëve, janë ende në vazhdim
Ambasadori gjerman, Jorn Rohde

Jorn Rohde: Procedurat parazgjedhore, përfshirë certifikimin e kandidatëve, janë ende në vazhdim

Ambasadori i Gjermanisë në vendin tonë, Jorn Rohde, ka folur për procesin e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, në Kosovë. Ai ka thënë se pret nga institucionet e Kosovës që të organizojnë zgjedhje kredibile dhe transparente në përputhje me të gjitha standardet ndërkombëtare. Duke folur edhe certifikimin e kandidatëve për deputetë, ai ka saktësuar se procedurat parazgjedhore, përfshirë certifikimin e kandidatëve, janë ende në vazhdim. Këto procedura përcaktohen me ligj dhe përfshijnë edhe mundësi ankese”, ka shkruar ambasadori Rohde. Ai kërkoi nga  të gjitha palët  ta respektojnë trajtimin e barabartë dhe rregullat e udhëzimet përkatëse, të cilat garantojnë zgjedhje të drejta dhe transparente. Është e rëndësishme që institucionet e pavarura dhe organet përkatëse gjyqësore të jenë në gjendje të kryejnë punën e tyre pa ndërhyrje”, ka shkruar, ambasadori,  Rohde.

Kontrolloni gjithashtu

Bekim Jashari: E kemi amanet që ta ruajmë shtetin tonë të cilin e krijuam falë atyre që kanë dhënë jetën për të

Bekim Jashari: E kemi amanet që ta ruajmë shtetin tonë të cilin e krijuam më sakrificën e atyre që e dhanë jetën për të

Kryetari i Skenderajit, Bekim Jashari, tha se e kemi amanet që ta ruajmë e ta ...