Klinaku: Prokuroria e Gjykatës Speciale u flet serbisht dhe u premton strehim jashtë Kosovës, dëshmitarëve të instruktuar

Klinaku: Prokuroria e Gjykatës Speciale u flet serbisht dhe u premton strehim jashtë Kosovës, dëshmitarëve të instruktuar

Faton Klinaku, ushtrues detyre i kryetarit të OVLUÇK-së, ka theksuar se ka raste të dëshmitarëve që ai i di që Zyra e Prokurorit të Specializuar të Kosovës me seli në Hagë u flet serbisht dhe u premton strehim e banim jashtë Kosovës, vetëm që të japin dëshmi të rrejshme. Ka raste të dëshmitarëve që unë i di e që ZPS ju flet edhe serbisht dhe ju premtojnë strehim e banim jashtë Kosovës, vetëm e vetëm që të japin dëshmi të rrejshme kundër krerëve të UÇK-së, por ata janë duke refuzuar”, ka shkruar Faton Klinaku. Ai ka shtuar se po të kishin frikë ata dëshmitarë, nuk do të tregonin dhe nuk do ta bënin vet publike e duke treguar se kanë dhënë dëshmi. Nuk po përmendi emra, sepse me siguri se  me skandalin e radhës do t’i bëjnë publike vet ajo zyrë e fëlliqur në Hagë, ka shkruar Klinaku.

Kontrolloni gjithashtu

Amerika dhe Bashkimi Evropian presin që më së largu sot të arrihet një marrëveshje për qetësim të situatës në veriun e Kosovës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian presin që sot  të arrihet një marrëveshja …