Komandant i KFOR-it, gjeneralmajori, Özkan Ulutash nderoi 93 ushtarët paqeruajtës, që u plagosën, një vit më parë, në Zveçan

Një vit më parë, forcat paqeruajtëse të KFOR-it, u sulmuan gjatë protestave të dhunshme të serbëve, në komunën e Zveçanit,  93 ushtarë u plagosën, disa prej të cilëve me lëndime të rënda trupore.  Në këtë një-vjetor, Komandant i KFOR-it, gjeneralmajori, Özkan Ulutash ka thënë  se  sot ne nderojmë shërbimet dhe sakrificat e bashkëluftëtarëve tanë, të cilët vunë jetën në vijën e tyre për të kryer detyrat e tyre për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë, në përputhje me mandatin e gjatë të misionit tonë në OKB. Guximi i tyre ndihmoi në stabilizimin e situatës në zonë dhe parandalimin e një përshkallëzimi të mëtejshëm të dhunës”, tha gjeneralmajor Özkan Ulutas, komandant i KFOR-it. Ne kemi rritur qëndrimin e KFOR-it në veri të Kosovës dhe kemi trefishuar numrin e patrullave, duke përfshirë edhe përgjatë vijës kufitare administrative. Ky ka qenë përforcimi më i madh i kontingjentit tonë në Kosovë në një dekadë; dhe kjo tregon se NATO është e gatshme të ruajë paqen”, thuhet në deklaratën e Komandantit të KFOR-it, gjeneralmajor, Özkan Ulutash.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell

Josep Borrell ka thënë se Evropa nuk është e plotë derisa Ballkani Perëndimor të bëhet pjesë e saj

Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian (BE) për politikën e jashtme dhe sigurinë, Josep Borrell, …