Komuna e Deçanit dhe organizata Help – Hilfe zur Selbsthilfe nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi

Ushtruesi i detyrës së kryetarit te komunës se Deçanit Sami Cacaj dhe Drejtori i Zhvillimit Ekonomik Betim Mataj, kanë pritur në takim Shqipe Breznica nga  organizata Help – Hilfe zur Selbsthilfe. Gjatë këtij takimi janë diskutuar mundësit e bashkëpunimit në mes të komunës së Deçanit dhe organizatës Help – Hilfe zur Selbsthilfe, më këtë rast Cacaj dhe Breznica kanë nënshkruar një marrëveshjen te bashkëpunimit në mes të Helpit dhe Komunës së Deçanit. Projekti ““Mbështetje stabilitetit socio-ekonomik në rajonin e Ballkanit Perëndimor” i financuar nga Qeveria Gjermane, Qeveria e Kosovës përkatësisht Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe Komunat partnere dhe i cili zbatohet nga organizata Help – Hilfe zur Selbsthilfe. Qëllimi i projektit është ngritja e kapaciteteve të grupeve të cenueshme në sferën ekonomike dhe shoqërore, në  mënyrë që të ju krijohen mundësitë për pjesëmarrje aktive në shoqëri. Për derisa objektiva është zvogëlimi i nivelit të varfërisë në mesin e grupeve ekonomikisht të cenueshme. Gjate vitit 2018, nga Komuna e Deçanit do te përkrahen se paku 30 mikro biznese dhe Start-Up. Vlera mesatare e një granti, për një përfitues, është 2,000 Euro në formë të pajisjeve, jo para të gatshme.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari Latifi në 25-vjetorin e përjetësimit kujton dëshmorin e kombit, Naser Veli Krasniqi

Në 25-vjetorin e përjetësimit të dëshmorit të kombit, Naser Veli Krasniqi, i cili ra në …