Ana Brnabiq thotë se nuk tërhiqet nga deklaratat skandaloze e raciste të bëra ditë me parë për shqiptarët

Kryeministrja e Serbisë, Ana Bernabiq mendon se Kosova nuk mund të funksionojë pa arritur marrëveshje me Serbinë

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq është cituar të ketë deklaruar se Bashkësia ndërkombëtare, veçanërisht faktori ndërkombëtarë që e ka njohur pavarësinë e Kosovës, duhet të ndikojnë më shumë në Prishtinën zyrtare në mënyrë që të kthehet në tryezën e bisedimeve, Nëse flasim për marrëveshjen e Brukselit, ajo duhet të realizohet. Unë nuk shoh alternativë tjetër. Nëse duam të negociojmë një marrëveshje tjetër për normalizimin, fillimisht duhet të zbatojmë të parën”, theksoi ajo. “Nuk e shoh fare opsionin e kthimit në periudhën e para vitit 2013, të anulojmë të gjitha marrëveshjet dhe gjithçka që kemi përmbushur ndërsa Prishtina nuk ka përmbushur asgjë dhe të negociojmë një marrëveshje të re. Bernabiq the se  nëse Albin Kurti interesohet vërtet për punën, cilësinë e jetës dhe perspektivën e të rinjve, atëherë dialogu me Beogradin duhet të jetë i pari. Zonja Bernabiq mendon se Kosova nuk mund të funksionojë pa i kryer bisedimet me Serbinë.

Kontrolloni gjithashtu

Deputeti i PDK-së, Elmi Reçica në krye të një delegacioni ka zhvilluar një vizitë zyrtare në Kuvendin e Republikës së Shqipërisë

Deputeti i PDK-së dhe anëtar i Komisionit Parlamentar për Integrim Evropian,  Elmi Reçica së bashku …