MIT KS
Fillimi / Institucionet / Kryetari Ilazi uron fëmijët për një jetë të lumtur e pa brenga me rastin e ditës së fëmijëve

Kryetari Ilazi uron fëmijët për një jetë të lumtur e pa brenga me rastin e ditës së fëmijëve

Balonat dhe lulet shumëngjyrëshe të vendosura në skenën e 1 qershorit në qytetin e Kaçanikut, treguan më së miri madhështinë që kanë fëmijët anë e kënd botës. Me aktivitete të ndryshme kulturore është shënuar 1 qershori dita e fëmijëve në Kaçanik. Një program festiv për fëmijët është mbajtur në Shtëpinë e Kulturës “Xheladin Kurtaj” nën përkujdesjen e Kryetarit të Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi përmes sektorit për rini dhe të drejtave të fëmijëve. Kryetari Ilazi i uroi fëmijët për ditën e tyre ndërsa theksoi se fëmijët janë ardhmëria jonë. Ai ka thënë se gjithnjë duhet kujdesur për edukimin e tyre dhe dashuri prindërore. Më tutje Kryetari Ilazi shtoi se ndryshe nga të tjerët, fëmijët përmes formave festive shprehin kërkesat e tyre për një jetë dhe mirëqenie më të mirë. Program të pasur artistik shpalosën Shkollat Fillore: “Emin Duraku”, “Idriz Seferi”, “Jusuf Gërvalla” si dhe fëmijë të tjerë. Koordinatori për Rini dhe të Drejtat e Fëmijëve Fatmir Çaka, tha se të rinjtë vullnetar nga Këshilli i Veprimit Rinor Lokal në Kaçanik nën udhëheqjen e edukatores Belkize Tafili punuan në zbukurimin e skenës. Dita e fëmijëve është vendosur me datën 1 Qershor 1925, në Gjenevë në ditën e mbajtjes së konferencës botërore për mirëqenien e fëmijëve ndërkaq filloi të festohet pas dy vitesh. Festa e fëmijëve ka për qëllim rritjen e vëmendjes për një mirëqenie më të mirë të tyre.

Kontrolloni gjithashtu

Mbahet mbledhja e rregullt e KK të Deçanit, miratohet Korniza Afatmesme Buxhetore (KAB) 2021-2023

Është mbajtur mbledhja e rregullt e Kuvendit të Komunës së Deçanit, ku për diskutim ishin ...