KEK
Fillimi / Institucionet / Kryetari Latifi ka nënshkruar marrëveshjen për dizajnimin e sheshit qendror të qytetit të Rahovecit

Kryetari Latifi ka nënshkruar marrëveshjen për dizajnimin e sheshit qendror të qytetit të Rahovecit

Në prani të nënkryetarit, Fatmir Iska dhe drejtorit të Urbanizmit, Rumir Zhuniqi, Kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi ka nënshkruar marrëveshjen për hapjen e konkursit ndërkombëtar për dizajnimin e sheshit qendror të qytetit të Rahovecit. Marrëveshja është arritur mes UN-HABITAT-it, agjenci e Kombeve të Bashkuara të cilën e përfaqëson Gwendoline Mennetrier, kryekëshilltare teknike për bashkëpunim në planifikimin hapësinor dhe komunës së Rahovecit. Bartëse e këtij procesi është Drejtoria e Urbanizmit e cila është duke u përkujdesur që projekti të përcillet nga procedura tejet transparente dhe moderne, duke bashkëpunuar ngushtë me UN- HABITAT- in. Për sheshin që do të ndërtohet në Rahovec, secili qytetar do ta ketë mundësinë që ta thotë fjalën e vet përmes organizimit të debateve që pritet të bëhen për këtë projekt. Fusha e zhvillimit hapësinor, në mënyrë progresive është duke shkuar drejt standardeve evropiane dhe parimeve ndërkombëtare për urbanizimin e qëndrueshëm dhe për qeverisjen e mirë urbane. Në përgjigje të kësaj, falënderoj drejtorin e Urbanizmit për angazhimin dhe UN-HABITAT-in e cila ka ofruar përkrahje teknike për planifikim.

Kontrolloni gjithashtu

Task Forca komunale për mbikëqyrjen e zhvillimit të procesit mësimorë në kushte të Pandemisë së koronavirusit në Komunën e Hanit të Elezit mbanë takimin e radhës

Në takimin të cilin e kryesoi kryetari i komunës së Hanit të Elezit Rufki Suma, ...