Kryetari Latifi ka pritur në takim Lenhard Hamzën nga organizata “Germin”

Kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi, me Lenhard Hamzën nga organizata “Germin” bashkëbiseduan rreth mundësive për rritjen e aktiviteteve që fuqizojnë lidhjen e mërgatës me vendin tonë, dhe konkretisht:

– Vendosën hapat për fillimin e kontakteve me komunat e shteteve gjermano-folëse për formalizimin e marrëveshjeve të binjakëzimit.

– Do të bashkëpunohet për angazhimin afatshkurtër të ekspertëve nga mërgata në fushat prioritare për komunën e rahovecit.

– Do të organizohet një aktivitet ‘B2B’ ndërmjet ndërmarrësve nga mërgata dhe ndërmarrësve vendorë.

Me Lenhardin, po ashtu u bisedua për një mori mundësish për ngritjen e kualitetit urban të qytetit dhe ndërlidhjes së investimeve publike me një strategji afatgjatë që do të shndërronin komunën e Rahovecit në një pikë tërheqëse turistike, ku potenciali për këtë, padyshim, është shumë i madh.

Kontrolloni gjithashtu

Janë shpërndarë edhe sot pajisje bujqësore për fermerët e komunës së Skenderajt

Janë shpërndarë edhe sot pajisje bujqësore për fermerët e komunës së Skenderajt, në kuadër të …