Vladimir Putin

Kryetari i Rusisë, Vladimir Putin, sot pritet të arrijë në Slloveni

Kryetari i Rusisë, Vladimir Putin, sot pritet të arrijë në Slloveni, në një periudhë të tensioneve ndërmjet Moskës dhe Bashkimit Evropian e NATO-s. Sllovenia, anëtare e BE-së dhe NATO-s, ka mbajtur raporte koketuese  me Rusinë, me gjithë që, dashur pa dashur  i është bashkuar BE-së në sanksionet kundër Rusisë, për shkak të mbështetjes së Rusisë për separatistët pro rusë në pjesën lindore të Ukrainës dhe për aneksimin e Krimesë së Ukrainës. Autoritetet e Sllovenisë këtë vizitë e kanë përshkruar si formale. Putini do të jetë pjesëmarrës i një përkujtimi për Luftën e Parë Botërore. Por, diplomatë të BE-së i kanë thënë agjencisë Reuters se ata kanë shqetësime se Rusia po bënë lobim në vendet miqësore evropiane, përfshirë Slloveninë, për ta shkatërruar unitetin e BE-së për sanksionet kundër Moskës. Kjo vizitë i bënë respekt miqësisë tradicionale të Sllovenisë dhe Rusisë, përkundër disa dallimeve në marrëdhëniet e dy vendeve lidhur me pozicionet e tyre për çështje të caktuara aktuale”, tha Borut Pahor.

Kontrolloni gjithashtu

Pagat aktuale në Kosovë nuk mundësojnë jetë të dinjitetshme

Njohësit e fushës së ekonomisë dhe përfaqësues të punëtorëve kanë thënë se pagat aktuale në …