Kryetarja, Kolinda Grabar-Kitaroviq, falënderoi popullin shqiptar për ndihmën në çlirimin e Kroacisë

Kryetarja, Kolinda Grabar-Kitaroviq, falënderoi popullin shqiptar për ndihmën në çlirimin e Kroacisë

Kryetarja e Kroacisë, Kolinda Grabar-Kitaroviq, falënderoi popullin shqiptar për kontributin që i ka dhënë Kroacisë. Kitaroviq, gjatë qëndrimit në Tiranë, tha se shqiptarët kanë luftuar për lirinë e Kroacisë, madje shumë prej tyre kanë dhënë edhe jetën. Diskutuam për bashkëpunimin mes Shqipërisë dhe Kroacisë. Shqipëria ishte mikja  jonë kur miqtë ishin të paktë. Na mbështetën gjatë luftës në Kroaci. Ne e vlerësojmë këtë mbështetje. Nga komuniteti shqiptar në Kroaci, që janë rreth 10.000, 2.500 ishin vullnetarë, pjesëmarrës në luftën e Kroacisë, 87 humbën jetën, 37 janë të zhdukur. Kjo është një çështje shumë e madhe për ne dhe u jemi mirënjohës shqiptarëve që luftuan për lirinë e vendin tonë. Minoriteti shqiptar në Kroaci është një shembull i përfaqësimit të minoritetit në shoqëri. Mendoj se kemi potenciale më të mëdha për bashkëpunimin tonë në fusha të ndryshme”, tha Kitaroviq.

Kontrolloni gjithashtu

Don Agim Qerkini: Shqiptarët janë dëshmi e tolerancës dhe mirëqenies

Famullitari katolik Don Agim Qerkini ka vizituar Bashkësinë Islame të Kosovës nga ku ka uruar …