Fillimi / Lajmet / Marjan Dema: Vepra e ish rektorit Ejup Statovci obligon UP-në të bëjë progres dhe të avancohet në cilësi
Marjan Dema: Vepra e ish rektorit Ejup Statovci obligon UP-në të bëjë progres dhe të avancohet në cilësi

Marjan Dema: Vepra e ish rektorit Ejup Statovci obligon UP-në të bëjë progres dhe të avancohet në cilësi

Me rastin e 22 vjetorit të protestave masive të studentëve të Universitetit të Prishtinës, rektori i Universitetit të Prishtinës, Marjan Dema, ka bërë homazhe tek ish rektorati në Velani në nderim të ish-rektorit, Ejup Statovci, të cilin e vlerësoi si rektor historik. Rektori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, Marjan Dema derisa ka uruar të gjithë studentët për vitin e ri akademik tha se rrugën studentore të para 22 viteve duhet ta vazhdojnë studentët e sotëm, duke bërë ndryshime pozitive për vendin përmes dijës dhe njohjes. Dema tha se vepra e ish rektorit Ejup Statovci obligon Universitetin e Prishtinës të bëjë progres dhe të avancohet në cilësi, hulumtime e fusha tjera. Ndërsa, e bija e ish rektorit të Universitetit të Prishtinës, Ejup Statovci, Anila tha se rinia është forca lëvizëse, forca e cila i sjell ndryshimet kur ajo përkrahet prej përvojës dhe diturisë. Statovci tha ndihet e privilegjuar që babai i saj iu dha krah studentëve për të arritur për transformim kah ndryshimi pozitiv i Kosovës. Më 1 tetor të vitit 1997, ishte Lëvizja Studentore e atëhershme që organizoi protestat, të cilat u organizuan për të kundërshtuar pushtimin e Kosovës nga Serbia dhe kthimin e studentëve në objektet universitare, nga ku studentët ishin dëbuar nga regjimi i Slobodan Millosheviqit në fillim të viteve të 90-ta.

Kontrolloni gjithashtu

Pas vendosjes së marrëdhënieve diplomatike Kosova dhe Izraeli hapin Korporaten Zhvillimore dhe Investuese

Pas vendosjes së marrëdhënieve diplomatike Kosova dhe Izraeli hapin Korporaten Zhvillimore dhe Investuese

Menjëherë pas vendosjes së marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Kosovës dhe Izraelit është hapur Korporata Zhvillimore dhe ...