Më së largu në fillim të javës së ardhshme pritet të nis shpërndarja e 60 milionë eurove për sektorin privat nga Qeveria

Në fillim të javës së ardhshme pritet të nis shpërndarja e 60 milionë eurove për sektorin privat nga Qeveria

Qeveria e Kosovës i ndau 60 milionë euro për bizneset javën që shkoi. E shpërndarja e këtyre mjeteve për sektorin privat tani është obligim i Ministrisë së Financave. Në këtë dikaster premtojnë se pagesat do t’i ekzekutojnë më së largu në fillim të javës së ardhshme. Zëvendësministri i Financave, Kushtrim Brahimaj, ka treguar matematikën e thjesht mbi bazën e të cilës, këto të holla, do të ndahen për bizneset. Ministrja Bajrami tregon arsyen se pse spo bëhen pagesat për punëtorët e sektorit privat. Vendimin që shuma prej 60 milionë të ndahet në bazë të listës së dhjetorit e kishin kritikuar ashpër ekspertët e ekonomisë. Bizneset që duan të përfitojnë kësaj here nuk kanë nevojë për aplikim.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell, në seancën e KS të OKB-së ka folur edhe për propozimin franko-gjerman dhe për dialogun Kosovë-Serbi

Josep Borrell, ka kërkuar që Kosova e Serbia të angazhohen në dialogun e ndërmjetësuar nga BE-ja në mirëbesim dhe kompromis

Përfaqësuesi i Lartë evropian, Josep Borrell, ka kërkuar që Kosova dhe Serbia të angazhohen në …