Holanda dhe Franca po vazhdojnë ta bllokojnë procesin e liberalizimit të vizave për Kosovën

Holanda dhe Franca po vazhdojnë ta bllokojnë procesin e liberalizimit të vizave për Kosovën

Tash sa vjet kosovarëve iu premtua liberalizimi i vizave e që shumë herë edhe u dha edhe lajmi i liberalizimit i cili nuk ndodhi dhe si duket nuk do të ndodh edhe për një kohë. Flitet se Qeveria e Holandës i ka dërguar disa euro-deputetëve një letër me arsyetimin e kundërshtimit për heqjen e vizave për Kosovën. Ndërkaq, edhe Franca vazhdon ta mbajë qëndrimin e njëjtë thuajse sikur Holanda. Edhe Franca po vlerëson sipas ambasadores franceze se nuk i ka plotësuar kushtet Kosova për heqjen e vizave. Disa nga mangësitë tashme të njohura thuhet se janë dështimi në drejtësi, shqetësimet për emigrimin dhe reformën në sundimin e ligjit.

Kontrolloni gjithashtu

Ejup Maqedonci: Serbia me qasjen e saj hegjemoniste dhe agresive karshi Kosovës do të bëjë që tensionet të vazhdojnë

Ministri i Mbrojtjes së Kosovës, Ejup Maqedonci, dje pas bllokimit në kufi me Serbinë të …