Ministri Krasniqi: Siguria e ushqimeve, prioritet për Ministrinë e Bujqësisë

Ministri Krasniqi: Siguria e ushqimeve, prioritet për Ministrinë e Bujqësisë

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural bashkërisht me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, mbajtën konferencë me temën “Standardet e sigurisë dhe cilësisë ushqimore dhe bujqësisë organike”. Ministri i Bujqësisë, Memli Krasniqi tha se është me rëndësi që produktet të jenë cilësore dhe të sigurta. Ndërsa marrëveshja e MSA-së  ka hapur një kapitull si një mundësi për eksportin e prodhimeve të vendit. Krasniqi theksoi Qeveria e Kosovës dhe ministria që ai e drejton janë të përkushtuara për me thek parësor që të kemi ushqime të sigurta.  Ndërsa drejtoresha e BERZH-it në Kosovë, Elena Petrovska, tha se bujqësia luan një rol shumë të rëndësishëm në ekonominë e Kosovës, dhe se sipas saj ky sektor është punëdhënësi  më i madh në Kosovë. Gjithashtu ajo tha se bujqësia dhe produktet e ushqimeve ende nuk kanë arritur kualitetin që të konkurrojnë në tregun e brendshëm dhe të jashtëm.

Kontrolloni gjithashtu

U përkujtua Masakra e Gollubovcit, ku 24 vite më parë, forcat serb vranë mizorisht 30 civilë shqiptarë, të fshatrave Plloqicë e Gollubovc

U përkujtua Masakra e Gollubovcit, ku 24 vite më parë, forcat serb vranë mizorisht 30 civilë shqiptarë, të fshatrave Plloqicë e Gollubovc

Sot është përkujtuar masakra e Gollubovcit, ku 24 vite më parë forcat serbe kanë vrarë …