driloni com
vipa
Fillimi / Institucionet / Ministrit Reçica i premtohet bashkëpunim i plotë nga Kroacia

Ministrit Reçica i premtohet bashkëpunim i plotë nga Kroacia

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, priti në takim ambasadoren e Kroacisë në Kosovë, Maria Kapitanović, me të cilën u dakorduan për intensifikim të proceseve në lidhje me disa çështje të rëndësishme. Ministri Reçica dhe ambasadorja Kapitanović diskutuan rreth marrëveshjes për punësim sezonal të qytetarëve të Republikës së Kosovës, ku u dakorduan që ky proces të intensifikohet fuqishëm. Gjithashtu, në takim u diskutua edhe për përshpejtim të procesit sa i përket Marrëveshjes për sigurime sociale në mes të Kosovës dhe Kroacisë. Ministri Reçica e njoftoi ambasadoren Kapitanović për zhvillimet dhe projektet aktuale të MPMS-së ku përmendi nisjen e projektit për punësimin e një anëtari të secilës familje që nuk e ka asnjë të punësuar, ku për realizimin këtij projekti nga dje kanë nisur takimet me këto familje. Gjithashtu ministri Reçica e njoftoi ambasadoren kroate se, MPMS, nis fushatën vetëdijësuese për sigurinë dhe shëndetin në punë, në kuadër të përpjekjeve që MPMS po bënë në zbatimin e legjislacionit në fushën e sigurisë dhe shëndetit në punë.

Kontrolloni gjithashtu

U MBAJT MBLEDHJE KOMEMORATIVE NË NDERIM TË JETËS DHE VEPRËS SË PROFESORIT MUJË SHALA

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi mbajti fjalë rasti në mbledhjen komemorative të ...