KEK
Fillimi / Kultura / Mr. Sadete Hakia: Motër Sabrie, poezi kushtuar, Sabrie Lushajt (1952-2020)
Mr. Sadete Hakia: Motër Sabrie, poezi kushtuar, Sabrie Lushajt (1952-2020)

Mr. Sadete Hakia: Motër Sabrie, poezi kushtuar, Sabrie Lushajt (1952-2020)

 

(Në vend të vajtimit)

 

 

 

Në vitin tjetër,

 

në muajin shtator

 

do vijë pran varrit,

 

me një lule në dorë.

 

 

 

Eshtë lule bozhuri,

 

nga Prekazi i varreve vëllezërore

 

është me ngjyrë të kuqe gjaku

 

nga Shqipëria verilindore.

 

 

 

Do ti them dy fjalë ,

 

Sabrie nuk bëre mirë

 

që të vetmuar ke lënë

 

bacën tonë Zeqir.

 

 

 

Oj motra ime,

 

mendjën do ta mbushë

 

mbi pesë dekada jetë

 

me te s‘më ndau kush.

 

 

 

As dimërat e egër,

 

as bora mbi çati,

 

as shiu kur pikonte

 

në fshatin tonë Gri.

 

 

 

Më mdau i madhi Zot,

 

nga i imi shoq,

 

që shpirtin ma mori

 

sepse ja pata borgj

 

 

 

Prandaj motra ime,

 

ua lë një amanet

 

bacën tuaj të madh

 

ta nderoni për jetë.

 

 

 

Eshtë djalë i Krasniqës,

 

biri i Sadik Selmanit

 

çdo here pushka e tyre

 

ndihmë i dha vatanit.

 

 

 

Edhe penda e tyre,

 

ka shpuar si shigjetë

 

që për dhjetëmijë vite

 

testament ka mbetë

 

 

 

Eshtë nga kullat e Grisë

 

të gjakut të Kastriotit

 

që mushkëritë i freskonin

 

me erën e barotit

 

 

 

Javët, muajt dhe vitet,

 

kalojnë orë pas ore

 

prap një ditë prej ditëve

 

me bacën tuaj Zeqir do jem dorë për dore!!!

 

Shkëputur nga letër ngushëllimi me rastin e ndarjes nga jeta me 14 shtator, të bashkëshortes së atdhetarit, publicistit e poetit, Zeqir Lushaj, Sabrie Lushaj nga fshati Gri i Tropojës.

Shtator, 2020

Kontrolloni gjithashtu

Halit Coka

Lutfi Coka:”Motive për kohën”

Shqiptarët janë si macet në thes. Po ti mbyllësh ca mace në një thes … ...