KEK
Fillimi / Njoftime / Ndahet nga jeta në moshën 75-vjeçare dr. Rexhep Boja, ish-Myfti i Republikës së Kosovës
Ndahet nga jeta në moshën 75-vjeçare dr. Rexhep Boja, ish-Myfti i Republikës së Kosovës

Ndahet nga jeta në moshën 75-vjeçare dr. Rexhep Boja, ish-Myfti i Republikës së Kosovës

Ka ndërruar jetë në moshën 75-vjeçare dr. Rexhep Boja, ish-Myfti i Republikës së Kosovës. Lajmi është bërë i ditur nga Bashkësia Islame e Kosovës. Rexhep Boja në vitin 1990 është zgjedhur Kryetar i Bashkësisë Islame dhe më pas është rizgjedhur për tri mandate (mbi 13 vjet). Këtë institucion e ka udhëhequr në kohët më të vështira nëpër të cilat ka kaluar Kosova që nga viti 1990 e deri më 2003. Në vitin 1992 është zgjedhur dekan i Fakultetit të Studimeve Islame dhe ka vazhduar në këtë post për shumë vite. Gjatë kohës sa ishte në krye të Bashkësisë Islame të Kosovës ka marrë pjesë në mbi 150 konferenca, simpoziume e takime të niveleve ndërkombëtare.

Kontrolloni gjithashtu

Avokati i Popullit

Avokati i Popullit, mbanë tryezën e organizuar me temën “Sfidat e sistemit gjyqësor në zbatimin e Ligjit për Mbrojtje nga Diskriminimi”

Avokati i Popullit, Naim Qelaj, ka ftuar autoritetet e mediet  në tryezën e organizuar nga ...