Nga pasojat e një sulmi vetëvrasës në një faltore shiite në veri të Irakut kanë mbetur të vrarë 35 veta

Nga pasojat e një sulmi vetëvrasës në një faltore shiite në veri të Irakut kanë mbetur të vrarë 35 veta

Nga pasojat e një sulmi vetëvrasës,  në një faltore shiite në veri të Irakut,  kanë mbetur të vrarë 35 vetë ndërsa kanë marrë plagë më së paku 78 të tjerë bën të ditur, “Al-Xhazira”. Tre pjesëtarë të armatosur kanë hyrë në xhaminë e imamit, Sajid Muhamed në  krahinën Saladin ku kanë kryer sulmin, të cilin e ka marrë përsipër ISIS-i. Ky është sulmi i dytë pas atij në qendër të Bagdadit ku vetëvrasësit nga radhët e ISIS-it kanë shkatërruar një lagje të tërë, duke vrarë rreth 240 veta dhe duke plagosur qindra të tjerë. Lufta mes shiitëve dhe sunitëve po zgjat qysh prej viteve të para pas vdekjes së pofetit Muhamed. Lufta mes këtyre dy  fraksioneve të islamit  është intensifikuar pas sulmit amerikan në Irak në vitin 2003 dhe vrasjes së Sadam Hyseinit, i cili përfaqësonte islamët e besimit sunit.

Kontrolloni gjithashtu

Ravi Batra: Kryeministri, Edi Rama, ka goditur padrejtësinë djallëzore kundër Kosovës dhe Hashim Thaçit, nga Gjykata Speciale

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka shprehur gëzimin dhe urimin e tij për Kosovën pasi iu hap rruga për anëtarësim në KiE

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka shprehur gëzimin dhe urimin e tij për Kosovën pas …