driloni com
vipa
Fillimi / Lajmet / NISMA ka qenë kundër Gjykatës Speciale në vitin 2015 edhe sot edhe gjithmonë do të jemi kundër
NISMA ka qenë kundër Gjykatës Speciale në vitin 2015 edhe sot edhe gjithmonë do të jemi kundër

NISMA ka qenë kundër Gjykatës Speciale në vitin 2015 edhe sot edhe gjithmonë do të jemi kundër

Grupi Parlamentar NISMA për Kosovën priti në takim shefen e Zyrës së BE-së dhe Përfaqësuese e Posaçme e BE-së në Kosovë, Natalya Apostolova, e cila ishte e shoqëruar nga disa ambasadorë të shteteve të BE-së. Temë diskutimi në këtë takim ishte Iniciativa për shfuqizimin e ligjit për Gjykatën Speciale, për të cilën Apostolova kërkoi qëndrimin e Grupit Parlamentar NISMA për Kosovën. Shefi i Grupit Parlamentar NISMA për Kosovën, Bilall Sherifi foli për qëndrimin e NISMËS për Gjykatën Speciale, ku theksoi se NISMA ka qenë kundër saj në vitin 2015 edhe sot edhe gjithmonë do të jemi kundër një gjykate të tillë e cila do të trajtojë vetëm rastet e supozuara të UÇK-së dhe jo të gjitha krimet e kryera gjatë luftës në Kosovë! Si e tillë ajo është e njëanshme, një etnike dhe tejet selektive! Apostolova në këtë takim foli për raportet BE – Kosovë, ajo theksoi se qëllimi i BE-së është ta ndihmojë Kosovën. Ajo gjithashtu e ritheksoi s e BE-ja pret që Kosova të respektojë obligimet ndërkombëtare siç është Gjykata Speciale.

Kontrolloni gjithashtu

Gjermania e gatshme për mbështetjen e mëtutjeshme të Republikës së Kosovës, me theks në fushën e arsimit

Gjermania e gatshme për mbështetjen e mëtutjeshme të Republikës së Kosovës me theks në fushën e arsimit

“Shkëmbimi i nxënësve, studentëve dhe mësimdhënësve me institucionet e njohura gjermane është veprim i duhur ...