Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Nuredin Ibishi: Është momenti i fundit që institucionet e vendit të vihen në lëvizje dhe të operojnë në veri të Kosovës
Nuredin Ibishi: Është momenti i fundit që institucionet të vihen në lëvizje dhe të operojnë në veri të Kosovës

Nuredin Ibishi: Është momenti i fundit që institucionet e vendit të vihen në lëvizje dhe të operojnë në veri të Kosovës

Shpallja e gjendjes së jashtëzakonshme në komunat veriore të vendit dhe futja në karantinë, duke iu përshtatur ligjeve të Serbisë, e jo ligjeve të Kosovës, po shihet e rrezikshme nga njohës të çështjeve të sigurisë. Nga institucionet e Kosovës po kërkohet që të veprohet menjëherë për të vendosur rend dhe ligj edhe në brendi të komunave dhe të vejnë situatën nën kontroll. Njohësi i çështjeve të sigurisë, Nuredin Ibishi, thotë se komunat në veri të vendit vazhdimisht kanë punuar sipas plan programit të Serbisë, sidomos në fushën e arsimit dhe shëndetësisë. Ndërsa tani thotë se Serbia po tenton të shfrytëzojë pandeminë COVID-19 për të shtruar ndikimin e saj në atë pjesë. Madje ai paralajmëron se tashmë agjentura të ndryshme janë vënë në lëvizje për të çrregulluar sistemin tonë shtetëror e kushtetues. Ish-komandanti i Policisë Ushtarake të UÇK-së, tërheq vërejtjen se është koha e fundit që institucionet e vendit të vihen në lëvizje dhe të operojnë edhe në brendi të komunave dhe të menaxhojnë situatën në bazë të ligjeve dhe Kushtetutës së Kosovës./kp/

Kontrolloni gjithashtu

Hani i Elezit përfitues i projektit "Për mbrojtje të mjedisit përmes përmirësimit të sistemit të kanalizimit te ujërave te zeza”

Hani i Elezit përfitues i projektit “Për mbrojtje të mjedisit përmes përmirësimit të sistemit të kanalizimit te ujërave te zeza”

Nën organizimin e projektit të ekipeve të Gazi Babës dhe Hanit te Elezit është mbajtur ...