valamobile
mbpzhr 2018
akp deri me 1 prill
Fillimi / Lajmet / Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë shpreh shqetësim për menaxhimin parasë publike në Kosovë
Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë shpreh shqetësim për menaxhimin parasë publike në Kosovë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë shpreh shqetësim për menaxhimin parasë publike në Kosovë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë shprehu shqetësim për menaxhimin e parasë publike në Kosovë, veçanërisht për disa vendime që, sipas saj, mund të çojnë në rritjen e ngarkesës fiskale për bizneset. Gjatë një takimi që drejtuesit e kompanive anëtare të Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë zhvilluan me ministrin e Financave, Bedri Hamza, u tha se funksionalizimi i ekonomisë së tregut, si dhe reformat në politikat fiskale të vendit janë të domosdoshme për lehtësimin e mëtejmë të të bërit biznes. Arian Zeka, drejtor ekzekutiv i Odës Amerikane, shprehu gatishmërinë për të kontribuar me rekomandime në procesin e plotësim-ndryshimit të legjislacionit tatimor. Bedri Hamza, ministër i Financave, sqaroi se rrezikimi i stabilitetit makrofiskal në Kosovë mund të krijojë probleme si në sektorin publik ashtu edhe në atë privat. Hamza njoftoi se Ministria e Financave është duke punuar në ndryshimin e legjislacionit tatimor në përputhje me direktivat e Bashkimit Evropian.

Kontrolloni gjithashtu

Sot më 26 mars 2019 në Therandë shënohet 20-vjetori i masakrës së familjes Berisha

Sot më 26 mars 2019 në Therandë shënohet 20-vjetori i masakrës së familjes Berisha

Mëngjesi i 26-të marsit, e gjeti familjen Berisha në Therandë, të rrethuar nga forcat serbe. ...