Komisioni Qendror i Zgjedhjeve organizon sot tërheqjen e shortit për renditjen e subjekteve politike

Për të votuar në zgjedhjet lokale të 17 tetorit kanë të drejt afër dy milion votues

Sipas të dhënave të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, në zgjedhjet lokale të 17 tetorit, të drejt vote kanë 1 milion e 885 mijë e 448 qytetar. Sipas KQZ-së, në këto zgjedhje janë 90 mijë e 586 votues më shumë, krahasuar me zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin e Kosovës që u mbajtën më 14 shkurt 2021. Numri i votuesve të rinj, të cilët do të votojnë për herë të parë, është: 41 mijë e 12 votues. Numri i qytetarëve me të drejtë vote jashtë vendit, të cilët kanë arritur të regjistrohen suksesshëm si votues jashtë Kosovës është: 15 mijë e 532 votues. Procesi i votimit do të zhvillohet në 38 komuna të Kosovës, në 883 qendra të votimit me 2 mijë e 477 vendvotime. Në këto zgjedhje, për postin e kryetarit të komunës janë në garë 158 kandidatë, prej të cilëve vetëm 12 janë kandidate gra.

Kontrolloni gjithashtu

Bajram Begaj: Kosova dhe Serbia të kthehen sa më shpejt në tryezën e dialogut dhe në zbatimin e marrëveshjeve

Begaj: Të drejtat e njeriut janë ideal i përbashkët për të cilin luftojnë të gjithë popujt

Kryetari i Shqipërisë, Bajram Begaj ka vlerësuar lart dokumentin e të drejtave të njeriut dhe …