leoni

Përfaqësuesit e federatave shprehen pa kënaqësinë e tyre në lidhje me mënyrën e raportimit të donacioneve

Përfaqësuesit e federatave shprehen pa kënaqësinë e tyre në lidhje me mënyrën e raportimit të donacioneve

Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknlogji, Kulturë, Rini dhe Sport, kryesuar nga kryetari i komisionit, Nait Hasani, mbajti dëgjim publik, me përfaqësues të federatave të ndryshëm dhe të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, lidhur me Projektligjin për Sponzorizim dhe Donacione në fushën e kulturës, rinisë dhe sportit. Kryetari i komisionit shprehi pa kënaqeshinë e tij për numrin e ulët të të pranishmëve nga federatat e ndryshme në dëgjim publik. Përfaqësuesit e ministrisë së kulturës, rinisë dhe sportit, informuan komisionin se gjatë draftimit të këtij projekltigji kanë qenë të pranishëm më shumë përfaqësues nga federatat. Gjithashtu shprehen pakënaqësinë në vlerën e përcaktuar prej 10% dhe kërkuan që të rritet ne 30%, sepse ajo e përcakton edhe drejtimin e organizatave përfituese. Ndërkaq përfaqësuesit e federatave shprehen pakënaqësinë e tyre në lidhje me mënyrën e raportimit të donacioneve, si dhe të klubeve sportive të paregjistruara në federatat përkatëse. Në fund, Hasani kërkoi që të gjitha vërejtjet dhe sugjerimet të dërgohen me shkrim në komision për shqyrtim.

Kontrolloni gjithashtu

Zgjim Hyseni: Kurti nuk do të pranojë një koalicion me PDK-në me një rezultat të ulët të votave

Zgjim Hyseni nga PSD, deklaroi se kryeministri Albin Kurti, edhe gjatë kohës kur ishte në …