Feith

Pieter Feith e mbështetë Enver Hoxhajn në garën për kryeministër dhe e quan mik të mirë

 Ish-shefi i zyrës civile ndërkombëtare në Kosovë, Pieter Feith ka përshëndetur kandidimin e Enver Hoxhajt për kryeministër të Kosovës. Duke thënë që pret zgjedhje të lira dhe të drejta në Kosovë, ai ka çmuar lartë profilin intelektual të Hoxhajt, me të cilin ka bashkëpunuar gjatë qëndrimit të tij në Kosovë. “Tashmë disa kandidatë me kualifikime të larta po përgatiten për këto zgjedhje, duke përfshirë edhe mikun tim shumë të mirë, Enver Hoxhajn, me të cilin kam bashkëpunuar ngushtë gjatë kohës së pavarësisë së mbikëqyrur.”, ka thënë Feith.

Ai ka prezantuar sukseset e Hoxhajt. “Fillimisht, gjatë asaj kohe, Enveri ishte ministër i Arsimit. Periudha e pavarësisë së mbikëqyrur çoi te themelimi i një numri të institucioneve kyçe. U pajtuam për krijimin e vetë Kushtetutës, themeluam Gjykatën Kushtetuese dhe për krijimin e disa ministrive dhe të agjencive.”, ka shtuar ai.

 

Kontrolloni gjithashtu

KFOR-i ka bërë të ditur se ndodhen në Banjskë dhe se janë të gatshëm të përgjigjen nëse shfaqet nevoja

KFOR-i ka bërë të ditur se janë në gjendje gatishmërie dhe të gatshëm për të …