Bajram Bahtiri

37 vjet nga rënia heroike e dëshmorit të kombit, Bajram Bahtiri – Besniku

Pikërisht sot me 8 shkurt bëhen 37 vite nga rënia heroike e dëshmorit te Kombit Bajram Hajrush Bahtirit pas një përleshje me armë me policët e udbashet jugosllav bie heroikisht pikërisht në Kodrën e Trimave. Ende pa u mbushur një muaj pas qëndresës heroike të dy bijve të Shqipërisë Natyrale, Rexhep Malës e Nuhi Berishës, gjatë një përballje luftarake me hordhitë gjakpirëse serbo-çetnike, serish po rezistohej.

Kontrolloni gjithashtu

Instituti i Historisë “Ali Hadri” Prishtinë, organizon, Akademinë përkujtimore dhe përuruese të veprës së Akademik Ali Hadrit “Studime dhe kritikë historiografike”

Instituti i Historisë “Ali Hadri” Prishtinë, organizon, Akademinë përkujtimore dhe përuruese të veprës së Akademik …