Akademik, prof. dr Hakif Bajrami: Edi Rama po e luan rrolin e “Kalit Trojës’, në “minishengen”

Prof. dr Hakif Bajrami: Si duhet ta përkthejmë largimin e serbëve nga FSK-ja me kërkesë të Beogradit

Në dy muajt e fundit në institucionin ma të çmuar të shtetit ma të ri në Evropë, në Republikën e Kosovës, FORCA e SIGURISË KOSOVËS nuk lejohet të avansohet në ushtri. Kjo shansë që Beogradi ta mbajë Republikën e Kosovës, në pranga është vënë në Marrëveshjen e Wjenës . E pra Kosova po rrëshqet mëtej në Bruksel, për shkak se dialoguesit nuk shohin asgjë për neser. Vetëm  gëzon fotela që e ujitin me evro dhe hajni ordinere, intriga për njeri-tjetrin, dhe, këtu kënqën si fëmija.

Serbia, (lexo edhe Rusia e xhamahirive)  me tërë arselanlin kleroshovinist dhe neofashist, I drejtuar nga një koketash i Sheshelit po grryen në fatin e Kosovës, për ta defaktorizuar nga çdo anë. Në këtë grryerëje nuk është pa mëkate edhe pushteti i Kosovës, i të gjitha periudhave të pasçlirimit (1999-2018), sepse në asnjë etapë nuk ka deshmuar demokraci autentike evropiane, por është bërë bëthec i ndonjë ambasade që ka luajtë bigjoz ‘alaturka’, me fatin tonë.

Po, nga FSK po largohen masovikisht Serbianët, të cilët janë aty natyrëshem dhe efektëshem, sepse nuk ka, ama asgjë të keqe me prezencën e tyre në FSK, as për serb e as për shqiptar. Pra shqiptarët në ish Jugosllavi (Serbi e madhe) ishin disi në vendet drejtuese të APJ-ës në ndonjë batalon, brigadë, divizion apo korpus. Kuptohet, nga natyra edhe pse shqiptarët në të shumtën e kohës e kishin vendin e dytë me ushtarë, nuk do të avansoheshin në komandues të tërë ushtrisë, sepse në atë shtet ishim minoritet me Kushtetutë, deri më 1989. Edhe para kësaj kohe Serbia (Jugosllavia, sidomos më 1953-Marrëveshja Tito Kyprili) ka bërë plane për të na shfarosë. Kundër asaj përpiekje për mos me na shfarosë kemi bërë burgje,greva, demonstrate e ma në fund luftë frontale me UÇK-ën në ballë dhe NATON si ndihmëse jemi çlriruar.Sidomos aromen e çlirimit e kemi përjetuar më 17 shkurt 2008.

Tjetër çështje është se nuk e kemi dashtë atë shtet (SERBOSLLAVI), sepse kemi qenë qyetraë të rednit dytë. Me rëndësi ishte se e kemi respektuar dhe mi qindëraa mija shqiptarë kanë kaluar nepër sherbimin suhtark të APJ-ës dhe besa disa prej tyre kanë arritur edhe gradën gjeralësh. Pse jo edhe serbët në Ushtrinë e Kosovës neser të arrijnë grade gjenerali. Atëherë shqiptarët (Vuçiq-Daçiq) nuk ju pengonin edhe pse në kontinuitet I keni pasë në shënjestër, madje me program sidomos pas vitit 1981, besa edhe para kësaj koha janë kthyer në shtëpi kufoma dhe arkivolet e tyre familja nuk është lejuar t` I hap, sepse janë vrarë nga officer apo ushtarët shovinist slave.Vetem kujtoni se çka keni montuar në Paraqin ndaj vllazërve të tanë, ndaj fëmijëve tanë të njomë. I keni maskaruar me atomatikë. Nëse ju “kral” Vuçiq jeni gjakprishët nuk keni të drejtë të na mvishni një punë që kurrë nuk e kemi bërë. E brsa gjashtëqindë vjetë të robërisë otomane dhe njëqindë në robërinë e juej kemi bajtë armë dhe ato askush nuk ka mundur t` na I merr. Po nuk I kemi mabjtë kundër popullit ottoman, as Serbian, po kundpr pushtetit tuej dhe atij anadollak. Madje kur ne ishin populli ma I militarizuar më 1944/45 në Ballkan e ku Kosova I kishte në fronte 66000 luftetarë antifshistë, Tito dhe rankoviq I kërcnonin “parinë” shqiptare në Beograd se “ju 90 % keni qenë me fashizmin, tash po ua japim shansën të luftoni!!!”. Thuej sllogan për dy shkaqe: se kemi të drejtë t` u vrasim si pulat, sepse keni qenë me fashizmin’ dhe së dytë ‘ne jemi ata që po ua japim shansën të luftoi”. E ne ia krisëm luftës kundër Rajhut Tretë më 24 prill në Prapshiticë  dhe më 30 korrik 1941në Minjerën eTrepçës.  Ju Serbianët keni gjuar serbi në serbin dhe nga fundi I vitit 1941 e deri më 20 tetor 1944 Serbia ishte shteti kjislling më stabil në Perandorinë e Hitlerit. Kjo është e vërteta sa e doni ju Serbianët lirën dhe me ndihmën ekujtë jeni çliruar. E dijmë sa officerë evropianë u kanë ndihmuar më 1877, më 1912, më 1918, më 1943-1945. Juve larine më 1945 ua ka siellë Stalini. Neve shqiptarëve larine na e ka siellë ushtria jonë ÇLIRIMTARE ANTIFASHISTE. Dhe sidomos më 1945 çka nuk keni kurdisë parapa shpinës ushtarëve tanë vetëm për të vënë parap nën zgjedhën tuej ideologjike dhe I keni detyruar baballarët tanë të deklarojnë se jemi të kançur, ose I keni vrarë pas shpine me dhjeta mija. Ja pse pra nuk ju kemi besuar kurrë. Vuçiq vetëm ne kemi qenë popull skllav jashtë ligjit 1918-1941. Serbi ka pasë të drejtë t` I ketë 45 hektarë tokë, shqiptari vetëm 0.45 ari dhe na keni akorduar të na DEPORTONI NË ANADOLL deri më 1944. Dhe atë Konventë (1938) e keni funksionalizuar më 1953-1966 me të gjitha mizoritë neofashiste totalitare çetniko-komuniste. JO, nuk ju besojmë ma kurrë, deri sa të pranoni realitetin, se Kosova është shtet Sovran, pra ta EVITONI nga Kushtetuta juej imperialiste.

Po nëse I japim shansë fantazisë së smurë klerofashiste serbiane dhe ëndrrojmë se prap me fuqinë e armës, me vargojë gjaku nga të dy anët, do të hyjnë në Kosovë, pra me luftë të re, me armatimin ma moder të Rusisë, atëherë fjalia e Vuçiqit duhet të përktheht se Serbia na ka shpallë luftë dhe këtë populli duhet ta kuptojë jo të përkthyer, por të zbrthyer me profesionalizëm dhe me gjakftoftësi. Dhe kur jemi këtu, një kërkesë e kam ndaj shqiptarëve: atë moment kur të mendojnë (vetëm të mendojnë programojnë, të shkruajnë!!!) se do të sillemi me serb ashtu si janë siellë ata me neve, JO, unë i pari ndër të parët do ta dali publikisht dhe do të i mbrojë Serbianët e pambrojtur. Jam I sigurtë se shqiptarët si kolektivitet, si popull I BESËS kurrë nuk do ta lejojnë një ultësi të tillë.

“Mbreti I Serbisë” klerofashite Aleksandër Vuçiq çdo gjë kur është në pyetje Kosova e shiqon përmes historis. Po ia përkujtoi si “jurist” që është a flitet për Serbët me germë të madhe në Kodin e Car Stefan Dushanit apo fantazon Perandorin e tij ende. Dhe, e kam studiaur tetë dorëshkrimet e Kodit Dushanit. Askund, përpos Vllëheve dhe Arbanasëve, nuk shkruhet me germë të madhe për rasianët minoritar që ishin. Natyrishtë senë Kod 1346, fillim e mabrin është fjala për denime drakonike, për ata që nominohen  me germë të madhe (Arbanas dhe Vlleh) dhe përgjysmë denime më të vogla kur janë në pyretje të tjerët, rasianët sllavë që ishin pakicë. Dhe na paqin në qafë studiuesit e Mesjetës, që nuk i kanë treguar botës për mizoritë rasiane të asaj kohe, sidomos ndaj Arbanasëve, që nuk pranonin të daklarohen ortodoks por pro ramnë (katolik). Në ato rrethana, kur erdhën osmanlijtë  shumë Arbanas me germë të madhe u muslimanizuan. Atëherë, sikurAarbëria shpërtoi. Kështu del hesapi me argumnete për atë kohë. E nëse themelohet Ushtria e Kosovës sot (2018), e do të themelohet pa e pyetur Serbinë, Shqiptaria do të sigurohet dhe nuk do t` i varë kërcnimet “kralit Serbianë dhe popave neofashit, se “nuk lejojmë që të gjuaj serbi në serbin”. Po kush po  etrillon atë, dihet nxënsit e Milloshit dhe Sheshelit, kriminel me damkë 1989-1999. Prr është një fjalë serbe, kuptohet për kujtesën e tyre: “drugi vodja ubije drugi  vodja slavi!” (drejtuesi tjetër mbytë, drejtuesi tjetër festoon me pushtuesin!) -,mendohet në mbytjen e Kragjorgjit nga Obreniviqi më 1820. Vallë,po,Mihajlon 1868, A. Obrenoviqin më 1903, Aleksandër K. më 1934, Stambolliqin, Gjingjiqin kush I mbyti-dora serbiane. Nuk ju vret shqiptari në pabesi si ju neve Vuçiq-Daçiq, nxënës të denjë të Milloshit dhe Sheshelit.

Një fakt nuk po  ekuptoi se negociatorët shqiptar të Republikës Kosovës, nuk e alarmojnë në bisedime me Beogradin se KËRCNIMET (ndaj shqiptarëve) me avionët rus të serisë fundit ,po I detyron të gjithë Shqiptarët dhe popujtë për rreth se imperializmi klerofashist Serbian nuk po pushon fare. Dhe shtrohet tash pyetja, populli shqiptar në Kosovë a frigohet nga këto kërcnime, e një ditë të thot si ADEM JASHARI me shokë e FTOJMË POPULLIN TË ARMATOSET, pasi që EVROPA NUK PO NA LEJON TË KEMI USHTRI.

Çdo populli të kërcnuar kësi soji një herë do të dalë një person apo persone, që do të thot: Kjo zgjidhje nuk është e imja, nuk përkon me larine time univerzale. Unë jam I vogël-e vogël, por do të luftojë robërinë me të gjitha mjetet civilizuese. Nuk ka rendësi a do të vdes apo do të mbetëm gjallë, me rendësi është që të fitojë njeriun e lirë dhe aktiv për të më shpëtuar nga robëria. E për liri të këtillë të dhe aktive arguemtojë, se Bota sot ka më shumë se dje e më pak se neser. Pra ky trend I metastazimit të LIRISË sot po e dridhë EVROPËN e lere ma koninentet tjera. PO rritet fama e lirisë sovarane, sepse Bota me informata po ushqehet shumë shpejtë. Nuk është koha e Toplicës (1877/8) t` I shfarosë Serbia parafashiste 800 katunde e gjashtë qytete siç ngjai më 1877/8, e Evropa të salutojë. Jo sot, Evropa I frigohet modelit fashizmit, por mjerisht po I frigohet edhe modelit sovranitetit të poujve, prandaj ka krijaur një monedhë dhe në BE. Por, nuk është ma bota në mjegull e të ndahet trualli I një kombi (1913) për gjysmë në Londër, në Versaj (1919) e në Paris (1946), e Serbia të promovohet me falisfikime se në shtetin e saj: “të gjithë qytetarët ndihen se janë Serbian dhe serbishtë flasin në familje”. Këtë e dokumentojnë dokumentet serbiane, jo unë. Pra, informata sot është FUQI prodhuese.

  Po me këta arshinë mesjetar  serbianët e mejgulluan realitetin në Kosovë e pastaj provuan të I robërojnë edhe të tjerët më 1989 e deri më 1999. Infektimi serbian provojë të I përfshijë të gjithë në shtetin katrahurë e Versajit dhe AVNOJ-it. Po, me këto mjegullime histroike po provojnë dhe dezinformojnë sot dueti klerofashit Vuçiq-Daçiq madje edhe në KS OKB, ku vlon uji në akull. Si duket nuk po e kuptojnë se nuk “bjenë ma bore e të hecë Miloshi me krye në dorë më 28 VI 1389”.

Tani rreth Ushtrisë së Republikës Kosovës, Begradi duhet të mësojë se Hungaria, Rumunia, Bullgaria, Maqendonia, Shqipëria. Kosova , Malizia, Kroacia janë në NATO. Dhe nëse e sulmon Kosovën si po KËRCNOHEN: Vuqiqi e Daçiqi e kreoshovinistët tjerë, a do të rrijnë duar kryq këto shtete për rreth. Ky realitet është edhe më I dukshëm se të gjithë janë të zgjuar; se Serbia ka provuar të bëjë grusht- shtet në Mal të Zi, në Maqedonin maqedono-shqiptare, në Bosnje e provon për çdo ditë,  provon t` i rrasë hundet në Kroacn skajshmërishtë Evrooiane, provon ta destabilizojë me Janullatose e një fshat serb (Vrrakë) në Shqipprinë e bunkerizuar JO  realisht në NATO, provon të mjegullojë se Ankaraja që është në kulmin e fuqisë ekonomike është me Serbinë e jo me Sanxhajkun dhe Sarajevën. Serbia trillon se Vatikani dhe  Italia me Austri janë aty afër interesave të saj ekonomike, madje shumë afër, sepse aeroplanët e tyre për 12 minuta janë mbi Beograd. Këtë realitet Beogradi nuke din, sepse koamndën ushtarke e kanë mbi ushtrinë e tij kriminelët ordinderë e ata jetojnë vetëm nëse mbetet në çarkullim kjo mjegulli pluhuri saharian, kjo klimë pasigurie e natyrës siberiane.

Lereni kërcnimet serbianë në grëminën e historisë dhe do ta lironi shpirtin nga një peshë që ma nuk mund ta mbani dot. Le të qelebet hsitiria juej me ndytësi të ulta kur keni pre e gri pa përgjegjësi ndaj askujtë më 1877, më 1912, më 1918, më 1945, më 1989-1999.

 Serbianë të Serbisë I lironi serbët e Kosovës nga klerofashizmi juej, askush nuk ua rrezikon jetën, as cenon lrinë dhe familjen dhe pronën sovrane. Unë dhe populli im do të jemi të lirë dhe sovarn në Republikpn e Kosovës, me halle dhe derte, me fajin e pushtetarëve tanë porn a I kemi zgjedhë, as nuk do të ua imponojmë juve kend ta zgjedhni e as ju mos na impononi neve si do ta kemi dekën, lindjen, kur do të lindim e si do I respektojmë ngjurat. Ajo kohë ka perenduar dhe për Ushtrinë e Kosovës dhe për sovranitetin e saj si obligim ksuhtetues do të kujdesemi ne qytetarët e Republikës Kosovës, për të cilën na I keni dhuruar 666 350 vjetë burg dhe 72530 vrase mizore.

 PO, në Kosovë ka filluar të lëshojë shtat një ETAPË e llavës vullkanike kundër histirisë së UÇK-ës. Por, prej  kësaj kaste nuk po sulmohet UÇK, por sulmi ka për qëllim e po u bëhet “koamndantëve”, të cilët dorën në zemër janë me vese, pas 10 VI 1999, se e kanë siellë punën ku nuk duhet. E këta kritizerët e sotit kanë pritur këtë klimë dhe po e shfrytëzojnë sepse deserterët një here I shpallën “herojë” e tash po provojnë diçka ma tepër të përfitojnë si profiteer dhe deserterë. Nuk kanë faj sepse për hire të koalicioneve pushtetare kemi harruar çdo gjë, sepse xhipat, pozitat dhe pasuria e dyshimtë na e kanë mjegulluar mendjen se me çdo ksuht duhet të kemi USHTRI. Nëse nuk e bëjnë, populli është gatitu në çdo kohë sepse ekzodin 1999, të paktën Ballacën dhe Kuksin nuk I ka harruar.

Unë jam sot këtu, neser do të jam më i forte se dje dhe se sot, natyrishtë me Ushtrinë e Kosovës, për të cilën do ta ndaj edhe kafshatën e gojës. Pra për USHTRI Mbrojtëse. Por, I lutem çdo shqiptari që mos të ëndrrojë që të sillet ndaj serbëve si janë siellë ata me neve 1912-1999. Nëse Republika e Kosovës I lejon shqitarët të sillen ndaj serbëve vendas me paudhpësi, si është  siellë pushteti I Beogradit ndaj neve një shekull, Jo unë jam kundër atyre paudhësive shqiptare. Ja, kjo është shkolla e Hasan Prishtinë, Adem Demaçit dhe Adem Jasharit. Seicili në shtëpi të vet i lire, dhe, sovran.

Ka kaluar koha, kur Beogradi,në viset ton aka vendosur kur të bjerë shi e borë, të nxenë dielli e të dali “pranvera”, të lindi e të vdes çdo shqiptar, të jetojë e të vishet, të këndojë dhe qajë, sikur dikton Serbia dhe kasha klerofashite që kurrë nuk flen pa truilluar palgë dhe vargojë gjaku. Jo ne shqiptarët do të mësoijmë shkollë e gjuhë të jhueja shumë më tepër se sa të tjerët, sepse kemi nevojë për dituri, sikur gelqerja për ujë me u shkri në te dhe për te, mbi te, për ardhmëri sovarane. Të jemi pra zemër bardhë e shpirtë dlirë, si Adem Demaçi, si Mendela,si Martin Luter Kingu, si Ajala si NËNA TEREZE, si NËNA e ADEM JASHARIT që ka nddruar jetë me fëmijtë e fëmijëve ngryk.

Unë jam në ujin, token dhe ajrin tim, o Vuçiq e Daçiq, ti armatosu deri në dhëmbë e kërcno për çdo ditë e unë do të heshti e sabotoi sikurse disa forca politike shqiptare më 1945-1999. Jo, një histori e tillë ka shkuar në muze. Nëse ju keni ushtri, do të kemi edhe ne. Nëse ju armtoseni do të bajëm të njetën gjë edhe ne. Ndoshta armet nuk do të I blejmë te i njeti tregar, por tregtarë e tregje kurrë për punë vrasëse, nuk ka qenë vetëm një. E nëse janë shumë tregje, njeri së pakut do të jetë i yni. Pra nuk jemi ma popull jetim, mbajeni në mend. Unë nuk e kam harruar vdekjen mizore të Gjyshës sime që popat tuej Serbianë ia kanë ngulë kryqat pas karbonizimit të kufomës në ball, në të dy shuoalakat dhe në gjoks. Kjo dtë thot se para da ua bëjmë ashu. Pra fesa juej që serbët ta lëshojnë FSK a do të thot se do të ju sulmojmë parap. Kjo kështu përktheht.

 Ejani të jetojmë në shtete që kanë marrëdhënje ekonomike, kulturore e sportive, ashtu si bëjnë popujtë e civilizuar, së pakut të Evropës, pasi që jetojmë në te dhe për te. Ju shtetin xhamahiri (Serbinë luftënxitëse) dhe udhtrinë ISIS ndertone; ndertoni edhe boulevard Ratko Mlladiqit dhe BE të syrvejojë si po vepron. Një gjë duhet ta mësoni se Rezoluta 1244 mbështet edhe në Rezolutën 1160 të KS OKB të 31 marsit 1998, e cila është votuar UNANIMISHTË. Madje, në bazë të saj jeni bombarduar për 78 ditë. PO filluat me znatë të tillë me gjenocid prap, ju jeni fajtor sepse do të JU bombardojnë me siguri. POR, prap mednojë se ka Serbia Dimitrije Tucoviça, Kosta Novakoviqa, Gjingjiqa e patriot të vërtetë, që e meritojnë një popull që nuk do të mundet ma ta rrejnë profiterët e pushtetit me klerofashistët, që vet I trilluan “dhunimet” 1981-1999 në Kosovë (shiqoni dokumentet e jueja secrete), vet I lëvizët eshtrat e Princ Lazarit nepër Jugosllavi, të cilin vet e keni vrarë duke ngrënë buk dhe ai zanatë po ju përcjellë në shkallë shoviniste pa pushim. Unë nuk besoi se Rusia do të hynë në Luftën e Tretë Botërore për interesa të jueja falso, sepse nëse ndodhë Lufta e Katërt Botërore, ushtria e Vuçiqit dhe Daçiqit do të luftojnë kunder  antarëve të NATO-s për rreth- kundër Hungarisë, Ruminisë, Bullgarisë, Maqendonisë Shqipërisë, Kosovës, Malit Zi dhe Kroacisë,me shigjeta sikurse më 1389. Dhe ju do të këndoni me lahutë se keni fituar, ndërsa klerofashistët do të ju beatizojnë si “engjuj”, eutanazia do të ju kaplojë dhe më mire do ta këndoni Mujë e halilin se sa Kraleviq Markon, sepse dini të rreni efektëshem dhe brutalisht nuk do të ekzistoni si popull për 600 vjetët që vijnë. E ne shqiptarët I kemi mbijetuar Rroamkët, Bizantinët, Rasianët, Osmanlinjët, fashizmin e juej, dhe nazifashizmin dhe koministo-çetnikizmin tuej totalitar. Jemi këtu sepse kjo tokë arbrore është e atyre që jetojnë në te den baba den. Ejani të jetojmë në paqe e liri sovarne, më mirë do ta keni dhe do ta kemi të gjithë.

Më 15 korrik 2028

Kontrolloni gjithashtu

Ali Ahmeti në Kërçovë: Fronti na bashkon për fitoren më të madhe në histori

Ali Ahmeti në Kërçovë: Fronti na bashkon për fitoren më të madhe në histori

Fronti Europian stacionin e radhës e ka pasur qytetin e Kërçovës, ku para një numri …