Fillimi / Lajmet / Prokuroria: Çdo përhapje e gënjeshtrave që ka qëllim që të ngjallë një gjendje pasigurie do të ndiqet penalisht
Prokuroria: Çdo përhapje e gënjeshtrave që ka qëllim që të ngjallë një gjendje pasigurie do të ndiqet penalisht

Prokuroria: Çdo përhapje e gënjeshtrave që ka qëllim që të ngjallë një gjendje pasigurie do të ndiqet penalisht

Duke marrë shkas nga të dhënat e ndryshme të bëra publike në medie,  si dhe përhapja e mesazheve nëpërmjet telefonit, në lidhje me informacione të dyshuara si të rreme mbi përhapjen e mundshme të Coronavirusit, në vendin tonë, Prokuroria Pranë Gjykatës së Shkallës së Parë, në Tiranë i ka nisur hetimet. “Duke treguar angazhimin maksimal të prokurorisë, në trajtimin e rasteve të tilla, sjellim në vëmendjen e qytetarëve se çdo përhapje e informatave apo njoftimeve të rreme, me fjalë, me shkrim, apo me çdo mënyrë tjetër, me qëllim që të ngjallë një gjendje pasigurie dhe paniku tek njerëzit është penalisht e dënueshme”, njofton prokuroria.  Objekti i hetimit lidhet me situatën e krijuar si rezultat i hapjes së informatave për të cilat dyshohen se janë të rreme, për shkak të natyrës sensitive që paraqet përhapja e këtyre informacioneve në masën e gjerë. Vijojmë të ndjekim me interes të shtuar, çdo të dhënë në raport me rastin konkret, duke kërkuar mirëkuptimin dhe besimin e qytetarëve. Nga ana tjetër, mirëpresim çdo qytetar për informacionet që mundet të disponojnë, thuhet në komunikatën e Prokurorisë së Tiranës.

Kontrolloni gjithashtu

Myftiu i kosovës, Naim Tërnava e viziton Bashkësinë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Myftiu i kosovës, Naim Tërnava e viziton Bashkësinë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Një delegacion i lartë nga Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës i udhëhequr nga myftiu ...