KEK
Fillimi / Lajmet / Qehaja: Ndikimi i Rusisë në Kosovë sa vjen e rritet

Qehaja: Ndikimi i Rusisë në Kosovë sa vjen e rritet

Njohësit e fushës së sigurisë kanë tërhequr vërejtjen se ndikimi i Rusisë në Kosovë sa vjen e rritet. Kjo po bëhet duke aplikuar instrumentin e “fuqisë së butë”, përmes disa organizatave joqeveritare në katër komunat veriore dhe të disa medieve të caktuara në rajon, është cituar të ketë deklaruar drejtori ekzekutiv i Qendrës Kosovare për Studime të Sigurisë, Florian Qehaja. Duke folur për situatën e sigurisë në vendin tonë, ai ka thënë se sa i përket gjendjes së sigurisë në Kosovë, shqetësuese është krimi i organizuar, korrupsioni, obstruksionet nga Serbia dhe ekstremizmi i dhunshëm e radikalizmi. Këto janë rreziqet kryesore që i kanosen Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons sërish kërkon të raportojë në Komisionin Parlamentar për Legjislacion

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons sërish kërkon të raportojë në Komisionin Parlamentar për Legjislacion

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons edhe njëherë i është drejtuar me shkresë Kuvendit të Kosovës, ...