Fillimi / Lajmet / Qeveria e Kosovës parashikon rritje ekonomike 10 përqind, por ekonomistët shprehen skeptik në këtë parashikim
Qeveria e Kosovës parashikon rritje ekonomike 10 përqind, por këtë ekonomistët shprehen skeptik

Qeveria e Kosovës parashikon rritje ekonomike 10 përqind, por ekonomistët shprehen skeptik në këtë parashikim

Përkundër që me rishikim të buxhetit 2021 është paraparë norma e rritjes ekonomike 7.9 përqind, tashmë të dhënat e fundit zyrtare nga qeveria flasin për një rritje edhe më të lartë, deri në 10 përqind. Por njohës të ekonomisë vlerësojnë se mundësitë për realizimin e një norme të madhe ekonomike nuk ekzistojnë, veçse nëse ndodhin investime të mëdha miliardëshe. Po ashtu edhe FMN nuk ka paraparë një rritje më të madhe se 6 përqind.Ministrja e Ekonomisë Artane Rizvanolli thotë se projeksioni i rritjes ekonomike prej 7.9 përqind nga ana e Ministrisë së Financave është rritur edhe më tej. Sipas saj, kjo ka ndodh për shkak se janë shënuar rezultate shumë më të mira sesa që janë pritur në të hyra buxhetore, qarkullim të bizneseve, eksport, import dhe konsum./kp/

Kontrolloni gjithashtu

Albulena Haxhiu: Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për lirimin nga puna të grave shtatëzëna nga institicionet publike edhe ato private

Qeveria rritë pagat për disa kategori sociale gjatë garës së balotazh, meqë Vetëvendosja edne nuk ka fituar në asnjë komunë

Në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, pikërisht në kohën e zgjedhjeve për balotazh, është miratuar ...