Brickos

Avdullah Hoti thotë se formimi i Ushtrisë së Kosovës, do të determinoj paqe dhe siguri në rajon

Qeveria e Kosovës do t’i trajtojë me kujdes rekomandimet e Fondit Monetar Ndërkombëtar

Ministri i Financave Avdullah Hoti, ka thënë se Qeveria e Kosovës do t’i trajtojë me kujdes rekomandimet e Fondit Monetar Ndërkombëtar, Programi i Qeverisë së Kosovës me FMN-në, që ka filluar vitin e kaluar, i ka sjellë Kosovës stabilitet ekonomik dhe financiar. “Rritja ekonomike është me trend rritës. Vitin 2015 u mbyll me 3.6 për qind rritje ekonomike. Investimet e jashtme u trefishuan, kreditë u rriten ndjeshëm dhe kishte rënie të kredive te këqija. Numri i bizneseve dhe punësimi u rriten. Programi me FMN-në ka kontribuar në rritjen e konfidencës së bizneseve dhe investitorëve të jashtëm në ekonominë vendore. Në veçanti u rrit gatishmëria e bankave zhvillimore për të financuar projekte zhvillimore të Qeverisë së Kosovës. Ne jemi të vendosur të vazhdojmë me ketë program dhe do të trajtojmë më shumë kujdes rekomandimet e FMN-së”, ka shkruar ministri, Hoti.

Kontrolloni gjithashtu

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobishme

Parlamenti Evropian: Besueshmëria e BE-së po dëmtohet nga mungesa e suksesit në dialogun ndërmjet Kosovës e Serbisë

Parlamenti Evropian në rezolutën  që e miratoi të enjten, konstaton se besueshmëria e Bashkimit Evropian …